Dnes mam taku otazku vyslanu do anonymneho univerzu. Spravili ste niekedy zivotne rozhodnutie, ktore sa spatne ukazalo akoze absolutne, ultimalne, kolosalne….jednym slovom - napicu? Take to, ze akokolvek si to prehravate, dozadu, dopredu, zboku, tak stale pridete k tomu jednemu bodu a cudujete sa, ci vam vtedy regulerne jeblo alebo iba prebehlo zatmenie mesiaca v subehu s nejakym pohanskym ritualom alebo co.

Nie?

Tak ja som take spravila. Odohralo sa v kaviarni Sweetspot na rohu Mileticky a Prievozskej, apokalyptickeho roku pana 2020. Este predtym, nez sme vsetci zacali pouzivat "a potom prisla Korona"... a to teda svedci o tom, ze rok 2020 stal fakt za jedno velke kulove.

Pred par dnami som v tej kaviarni bola po dvoch rokoch znova. Ked som do nej vstupila, prebehlo mnou vsetko. Zimomriavky, spomienky, slzy, usmev aj radost. Vzala som si kafe, na 5 minut som sa posadila k stoliku, pri ktorom sa to vsetko vtedy zomlelo, a kedze som viac nedokazala uniest vahu bytia na tom kusku sveta, tak som hned aj odisla.

Vonku som si utrela slzu a vykrocila som dalej v ustrety slnku do Ruzinova.

Zivot bezi dalej, bez ohladu na to, ktorych ludi v nom mame, ci nemame. Mozno si spatne uvedomime, ze nieco bola chyba, mozno nie. Mozno to budeme lutovat, mozno nie. Mozno sa nase vesmiry este niekedy pretnu, a mozno sa uz do smrti neuvidime. Mozaika zivota. Co uz.


No kazde rozhodnutie nas niekam posuva a co ma najviac fascinuje je, ako to vsetko strasne ovplyvnuje nas zivot. Lebo keby som sa vtedy v tej kaviarni rozhodla inak, stopercentne by som tu teraz nesedela ako dnesna ja.


.


.


Amor fati. Je to tazka cesta, ale v 99% sa v zivote ucime len na vlastnych chybach.

.


Zelam Vam krasny rok 2022 a hlavne vela rozhodnuti, ktore sa aj po case ukazu ako tie spravne.

 Blog
Komentuj
 fotka
luc.ka  7. 2. 2022 19:20
No sak ale co to bolo za rozhodnutie? ?
 fotka
tequila  8. 2. 2022 16:41
ano a bolo to este horsie rozhodnutie, nez tvoje
 fotka
willbebetter  9. 2. 2022 22:03
@luc.ka sak to bol autorsky zamer to neprezradit...
 fotka
luc.ka  9. 2. 2022 22:09
@willbebetter viem ale nesuhlasim ?
 fotka
lenkaska1  12. 2. 2022 00:43
Tak teraz si nám dala chrobáka do hlavy
premýšľam aké životne rozhodnutie mohlo prebehnúť v kaviarni…. Asi nejake stretko s blízkym, niečo v spojitosti so vzťahom
 fotka
james98  16. 2. 2022 18:35
No však a kto vraví, že "tá dnešná ja" je lepšia, ako by bolá "tá iná ja". Mohlo to byť naopak xkrát lepšie. čo vieš. "Niekam posúva" môže znamenať aj 10 krokov dozadu.
 fotka
willbebetter  16. 2. 2022 19:23
@james98 tak asi ked hovorim, ze to bolo najviac napicu rozhodnutie, tak asi predpokladam, ze "ta ina ja" by ozaj bola lepsia, nez "ta dnesna ja"
no ten koncept toho realne nevediet, ake by to bolo inak, ma fascinuje.
 fotka
james98  16. 2. 2022 20:18
Sorry, nečítal som to celé, len koniec
 fotka
johnysheek  18. 2. 2022 13:44
@willbebetter povodne to mala byt reakcia na clanok, ale popravde tato odpoved mi nahrala este viac..

dovod, preco som si pri ziadnom rozhodnuti nepovedal to, co si popisovala je presne ten, co i neskor spominas v clanku a ktory (som snad spravne pochopil) je v tvojom komente..

- proste nevies kde by si bola, ci by si bola lepsie, mala sa lepsie a ci by to "ine" rozhodnutie prinieslo viac dobra ci zla..
Vieme posudit len to, co to rozhodnutie prinieslo. Rozhodovali sme sa vsak vtedy v tej chvili na zaklade informacii, ktore sme mali a pocitu/instinktu.

Takze ja si vzdy hovorim, ze som proste spravil to najlepsie co som mohol a ak to nebolo najlepsie, bolo to minimalne rozhodnutie, ktore prist muselo a holt, nesieme si za ne zodpovednost...

Preto nema velmi zmysel premyslat nad minulostou smerom "co by bolo keby". Proste ju len akceptovat a odrazit sa od nej.. "Zlych" rozhodnuti v zivote spravime este kopec, ak ich budeme vyhodnocovat spaetne.. Ale! Tych dobrych a spravnych nebude menej
Napíš svoj komentár