Na začiatok sa Vás chcem spýtať: Čo už za sebou máte v akomkoľvek dni, keď už Vám na hodinkách svieti čas 16:30? 

Pravdepodobne sme si spravili rannú rutinu, už ste boli v škole/v práci a už aj idete domov. A možno ste už aj stihli nejakú extra aktivitu ako napríklad skočiť do fitka, na kávu, či nakúpiť.

Pretože JA som minulú stredu dala svoj osobný rekord. Napriek tomu, že som bola už prebudená o 9.00, 16:30 bol čas, keď som prvý krát VSTALA z postele. Žiadna návšteva wecka, či ísť si po vodu či jedlo, absolútne nič. Aj to sa udialo len preto, lebo ma moja pugina už doslova vyhnala z postele, že ona už potrebuje poobednú prechádzku a večeru (predtým ako si budete myslieť, že je to týranie zvierat, ona bola ráno normálne vyvenčená a naraňajkovaná, akurát pochopiteľne nie mnou). Ako dobre, v noci som sa prebudila na náštevu wécka a jeden pohár vody som mala na nočnom stolíku od večera...

Ale poviete mi kto normálny sa bez toho aby musel, sa TAK uväzní v posteli? Uväzní je ešte aj slabé slovo. Lebo aj tí väzni môžu normálne chodiť na wécko, dostanú najesť a nemusia len ležať v posteli. To, čo som spravila ja sama sebe bolo v podstate týranie, totálne zanedbanie. Keby také niečo urobím druhému človeku, tak by som asi neobišla bez trestu...Ale ja to robím sebe, takže všetko v pohodičke.. 

Len treba podotknúť, že úplne sama si to nerobím, pomáha mi v tom jedna obrovská obluda, ktorá na do mnou stojí a dohliadala aby som pekne krásne stagnovala. Volá sa DEPRESIA.

Aby ste pochopili lepšie moje vnímanie tejto situácie tento obrázok to vystihuje dokonale : » birdz.sk/wera55555/obraz...


A nie, nie je to samodiagnostika... Dostala som to "nechtiac" ako diagnózu... Keďže žijem v inej krajine, kvôli diagnostike na Aspergerov syndróm ma poslali ku psychiatrovi a nie ku psychológovi, ako by to bolo na Slovensku. No a pán psychiater mi odmietol robiť diagnostiku, pretože že mám v prvom rade depresiu. Že bez toho aby sme spravili niečo s depresiou, mi nebude robiť diagnostiku. No a keďže pán psychiater je Dán, spravil to čo psychiatri robia veľkému percentu obyvateľstva, napísal mi antidepresíva. Ešte aj zo slovami, že však to nič, tie tabletky berie pol milióna Dánov. 

V tom uplakanom prekvapenom stave po našom sedení, som si ich aj kúpila. Ale nikdy som ich nezačala brať, sedia nedotknuté už vyše roka v skrinke a pri najbližšom hĺbkovom upratovaní pôjdu naspäť do lekárne.

Keď som si totiž viac naštudovala o depresii a najmä vedľajších účinkoch antidepresív, zistila som že mne by nepomohli. Inak to aj vďaka kanálu BeWise na Youtube a tomuto videu
Screenshot
 


No ale po roku hovorenia si, že to prekonám, keď sa toho naozaj vedome pustím- nekonečné znovuzačínanie, extra drahá psychoterapia na Better Help, dve extrémne super dlhé dovolenky a nič nevydrží dlhšie ako deň-dva. Ok, dovolenka vydrží aspoň týždeň-dva, ale to sa fakt nedá. 


No a minulý týždeň v tú stredu som fakt mala velkú žiarovku v hlave "toto neni normálne, to je už na psychiatriu, urob s tým okamžite niečo a ihneď!!!". Aj som s tým urobila niečo, hneď na druhý deň som sa bola socializovať a ešte som si kamarátky hneď aj na piatok pozvala k sebe domov. Víkend sa ešte dal tiež, keďže aspoň víkendy je priateľ doma... No ale zas nič dlhodobé, dnes som znova naozaj vstala až o tretej poobede, znovu len vďaka mojej puglii!!! 

Proste potrebujem niečo viac si dať, čo mi bude držať "accountability", vo význame že potrebuješ podpornú sieť aby si dodržal to čo si vypustil do sveta... Keďže ostatné pokusy zlyhali a žiadnych kamarátov tu nemám čo by to dokázali, tak sa uchyľujem k písaniu si online denníčka.

Takže ak ste sa dočítali až sem, tak gratulujem k trpezlivosti a vitajte v mojom denníčku, budem/MUSÍM!/ ho sem pridávať pravidelne. Už teraz sa zaväzujem zajtra napísať niečo, kde sa budem snažiť poskytnúť nejaký "background". 

 Denník
Komentuj
 fotka
nightrain  21. 11. 2019 19:53
A stačilo by tak málo, dať si tabletky a život by bol krajší.
 fotka
narazuvzdornaa  21. 11. 2019 19:54
velmi ma mrzi, ze si v takej situacii, kedze to dovern poznam, a drzim ti palce

ale zaraza ma, naozaj velmi, ze ti nejaky youtube kanal povie, ci mas alebo nemas uzivat predpisanu liecbu, a na zaklade toho sa rozhodujes
 fotka
wera55555  21. 11. 2019 21:26
@nightrain nie, tabletky by mi ešte len pohoršili, tabletky pomôžu vtedy, keď to človek nemá v poriadku s chemickou rovnováhou v mozgu, tj keby naozaj som depresívna tak že mi nefunguje chemická rovnováha, mám stavy aj napr prípadne počas dovolenky, aj keď sme potom ešte po dovolenke ostávali na Slovensku... ale mne nič nebolo... mne najskôr nerobí dobre bývanie v Dánsku, to sa ma aj psychiater spýtal či nezvažujem sa radšej odsťahovať.

@narazuvzordnaa samozrejme "že to nie je len youtube kanál čo mi povedal", že nemám užívať predpísanú liečbu, ale tam je to najlepšie vysvetlené, prečo je nahlavnejší dôvod prečo tabletky nechcem brať a to je presne to čo som odpovedala nighrain... psychiater vie že som to nakoniec nezačala brať a hneď sa skončili náštevy u neho a hotovo.. a hlavne moje presvedčenie stojí za tým že ich neberiem a skúsenosti s osobou ktorá ich brala...
 fotka
h8u  21. 11. 2019 22:12
Myslis ale ze ti je teraz lepsie ako by ti bolo s nimi? Jednoducho moze ti byt vobec horsie? Ja chapem ze ta asi znepokojuju nejake dlhodobejsie nasledky, ale spravia aj tie dlhodobe nasledky liekov situaciu horsiu nez je teraz?
 fotka
wera55555  22. 11. 2019 11:25
@h8u ja si v prvom rade myslím že aj keby ich budem brať tak mi moc nepomôžu, keďže podľa mňa za veľa takýmito tabletkami stojí aj placebo - a ja mám takú hlbokú nedôveru voči tomu, že keby mi nespravili tabletky zle tak ten môj postoj určite

hej bojím sa dlhodobých následkov, bojím sa, že to by som potom už nebola ja, ale tabletky

samozrejme že keď si dám život do poriadku a už tam nebude nič zrejmá príčina prečo by to inak mohlo byť, tak si ich už pravdepodobne dám. lebo totižto ja mám momentálne okolo seba také externálne faktory, že pri nich by pravdepodobne úplne každý upadol do depresie.
 fotka
11  22. 11. 2019 15:44
.
 fotka
wewo  22. 11. 2019 22:37
gl

A prosím nejedz žiadne tabletky
 fotka
beatlesgirl  23. 11. 2019 15:03
you go giiiiiirl! Držím palce, zvládneš to
 fotka
staphylococcus  23. 11. 2019 16:29
Jezismarija, toto je uplne rovnake, ako onkopacienti co nejdu na chemo, lebo im yt kanal nakeca, ze je to zlo a ze jedinou cestou je dva roky odlezany detsky moc, savo, alebo podobna kktina. Presne to iste robis, ked nepocuvas doktora a "liecis" sa YT kanalmi.

@wewo pls, ty uz nic nehovor. Nikdy. Nikomu.
10 
 fotka
wewo  23. 11. 2019 17:36
@staphylococcus ty nikdy nič nikomu nehovor, lebo vždy len strawman argumenty. Detský moč ani nič podobné šarlatánske nepopisujem.

Dôkazov že depresia je spôsobená chemickou disbalanciou je žalostne málo a ukazuje sa že všetky tie výskumy boli ovplyvnené farmaceutickými spoločnosťami.

Detto toto dievča, od ktorého som si prečítal aj druhý článok, nemá problém s chémiou v mozgu ale cíti sa byť bezmocná zo svojej životnej situácie. Dopovať sa liekmi ktoré ti falošne navodia dojem že veci sú ok nie je riešenie, akurát na nich potom zostane závislá.

Rakovina a depresia sú veľmi rozdielne ochorenia.

Toto si typická premudrovaná ty. Nezaujíma ťa skutočne ten človek a jeho problémy a život a to ako ho riešiť, prídeš si len nadradene rypnúť. Rob už láskavo niečo so svojím toxickým egom lebo ešte narobí škodu...
11 
 fotka
staphylococcus  23. 11. 2019 17:54
@wewo dakujem, ze si mi ako studentke neurobiologie vysvetlil, co skutocne sposobuje depresiu. Boze wewo...menej konspiracnych picovin.
Ako keby teba zaujimalo to dievca. Prisiel si sem sirit iba svoj konspiracny ezoshit.
12 
 fotka
staphylococcus  23. 11. 2019 17:55
A som strasne rada, ze si ju dokazal diagnostikovat z dvoch blogov. Nrechces ty ist robit psychiatra?

Oh wait...ty vlastne nemas v tomto smere vobec ziadne vzdelanie
13 
 fotka
wewo  23. 11. 2019 18:35
Konšpiračny ezoshit hej. Ty bluznis chuda

Stále niekde vidíš veci ktoré tam nie sú. Bohvie či ťa to netriggerlo preto, že sama potrebuješ tabletky. Ja nemám záujem sa s tebou hádať, si smiešna aj s tvojim "vzdelaním".
14 
 fotka
wewo  23. 11. 2019 19:11
@staphylococcus dám ti dobrú radu, vezmi si ju k srdcu alebo ňou pohrdni preto že "nemám vzdelanie" (lebo tonsa dá nadobudnúť iba a iba v škole, že).

Potrebuješ niečo robiť so svojou osobnosťou lebo týmto robíš zle sebe aj ostatným. Ty si myslíš že tvoje štúdium zvyšuje tvoju kredibilitu, v skutočnosti to čo píšeš znižuje kredibilitu tvojej školy.

Zhovaďuješ sa tým že všade musíš všetkým cpať na nos tvoje štúdium aj keď nikoho nezaujíma, potom svoje argumenty musíš vytuniť tým že kto s tebou nesúhlasí, čerpá info z konšpiračných a ezoterických YouTube kanálov. Tiež neštuduješ psychológiu ani psychiatriu a nevieš čo vie človek s ktorým sa bavíš, či už to čo zažil sám, jeho blízki, či nemá v rodine doktorov ktorí tiež vedia svoje.

Vieš, je užitočné predpokladať že ten druhý vie niečo čo ty nie. Ty ale radšej vždy predpokladáš že ten druhý je blbší lebo práve neštuduje presne to čo ty.

Možno vieš niečo málo o biológii, ale o diskutovaní a argumentácii nie, inak by polku tvojich komentov nemuseli vždy tvoriť osobné útoky a absurné domýšlanie.

Že depresiu v drvivej väčšine prípadov nespôsobuje pokazená chémia ale životné okolnosti je úplne jasný fakt, ak sú toto pre teba konšpiračné teórie tak s tebou nie je o čom diskutovať. Sám doktor jej predsa povedal že má zmeniť veci čo ju trápia, presťahovať sa atď (možno tiež moc pozerá konšpirácie, bohvie), tabletky sú iba supplement ktorý krátkodobo potláča priznaky, a ktorý ale nestojí za ten risk. To ti doktor nepovie lebo odtiaľ mu idú peniaze.

Neviem načo sa ti vôbec niečo snažím rozumne a polopatisticky povedať, keďže keď sa hádaš so sviňou tak sa iba zajebeš od blata. Ale tu vidím nebezpečie toho čo robíš.

A ja som znova urobil tú častú chybu že míňam svoj čas na najtoxickejšieho človeka široko ďaleko...
15 
 fotka
staphylococcus  23. 11. 2019 19:18
@wewo wewo...nie. Mozes tu fnukat, ze som toxicka, ale to, ze si ludia myslia, ze doktori im chcu ublizit ma nikdy neprestane nasierat. A mozes sa stazovat, ze neviem argumentovat, ale veci sa maju tak, ze sam pises iba svoje nicim nepodlozene nazory, ktore vydavas za fakty a ja sa argumentovat nesnazim, pretoze je to v takychto pripadoch zbytocne, nebudem cloveka doucat vsetko od stredoskolskej biologie nahor.
"Nieco malo"...lol chlape. Na tebe je fakt strasne vidiet, ze si nikdy nechodil na vysoku skolu a ze tvoj svetonazor je extremne zalozeny na tvojich momentalnych emociach, nie na faktoch. Tym nechcem povedat, ze nemat vzdelanie je inherentne zle, alebo ze je zle byt citlivy, ale tvarit sa, ze to, co ty nejak citis na zaklade nejakeho popularne naucneho clanku alebo videjka su fakty zle je.
16 
 fotka
wera55555  27. 11. 2019 00:14
@staphylococcus musím na komentár @9 reagovať, aj keď takto oneskorene.
Nikde som nenapísala že to je LEN na základe videa. Vy ste asi ani nikto to video ani nepozreli, keďže video len pochopiteľným spôsobom vysvetľuje FAKTY.
A toto ale fakt vážne nemôžeš porovnávať s pitím sava a moču. Fakt nie. Kebyže mám akúkoľvek CHOROBU ani neváham miknutím oka a beriem lieky ako som doteraz vždy robila. Ale psychické problémy ako depresia ktoré nie sú choroby sú úplne niečo iné. Depresia nie je vážna psychická porucha na ktorú fakt treba lieky. Depresia je presne ako to popisuje @wewo v @14 a nie sú to len šarlátnske výmysli ale už všeobecne známe fakty.

Môj názor podložený mnohými príkladmi a faktami je že depresia je len SIGNÁL že niečo nie je so životom človeka v poriadku a antidepresíva fungujú len tak že je to vďaka nim človeku JEDNO.

Je veľa dôvodov prečo som sa rozhodla nebrať tabletky a je to na samostatný blog a aj ten plánujem čoskoro napísať.
18 
 fotka
wewo  27. 11. 2019 12:51
musis pochopit ze staphylo ma sama viacero poruch osobnosti, desne komplexy a ego mylne nafuknute z toho ze studuje nieco v domnienke ze ju to robi relevantnou. treba sa naucit ju brat s rezervou a vobec nie osobne, jej je ukradnute co piseme a kto ma pravdu, chodi si sem len raz za cas poplut po ludoch jed...

drzim ti palce a chvalim tvoje rozhodnutie!
Napíš svoj komentár