Týmto krátkym textom by som chcela poukázať na to, aké dôležité je prestať kritizovať samého seba ( až po tú hranicu, kedy to ešte ostáva zdravé).

Sebakritika, sebatrýznenie, nespokojnosť so sebou, odsudzovanie sa, pohŕdanie sebou a nenávisť k sebe, to sú rôzne formy agresivity voči sebe. Ľudia na sebe neustále hľadajú nejaké nedostatky alebo si myslia, že niečoho nie sú hodní. Takéto pocity menejcennosti si vytvárate sami a potom pre ne trpíte. Môže ísť o fyzické nedostatky alebo o nespokojnosť so svojím správaním.

Neustále sa snažíte byť lepší od toho druhého alebo len jednoducho chcete vyhovieť tomu druhému. Lenže uvedomte si, že nezáleží na tom, či sa páčite tomu dotyčnému, ale záleží na tom ako sa cítite vo vašom vnútri. Ak sa budete cítiť krásnymi ( a pritom môžete mať nejaké tie menšie chybičky krásy, veď kto ich nemá?), tak všetci vo vašom okolí to tak budú vidieť. Jednoducho sila je vo vás a nie v mienke okolia.
Takže to znamená, že verejná mienka je len odrazom toho, čo si o sebe myslíte vo vašom vnútri.
Prehodnoťte vlastnú mienku a nechcite sa podobať na vyretušované ženy v časopisoch. Uvedomte si, že nie všetko, čo vidíte v telke alebo v časopisoch, je reálne. Veď predsa nikto nie je dokonalí a to treba prijať. Možno sa pýtate, prečo práve ja mám veľké uši, či veľký nos , alebo niekoľko kíl navyše, priamo na túto otázku neviem odpovedať, ale jedno je isté , na svet sme sa dostali takí akí sme pre niečo! Z nejakého dôvodu! a Každý z nás je jedinečná bytosť!
Začnite si sám/sama seba vážiť a nie len seba , ale aj okolie. Veľmi dôležité je keď vysielate pozitívne reakcie a pozitívne vlny okoliu (či už ľuďom, zvieratám, rastlinám). Tým sa zmení nie len vaše vyžarovanie ( a buďte si istí, že každí človek cíti vyžarovanie toho druhého) , ale aj názor okolia na vás.
Namiesto vašich menších nedostatkov (ale vlastne žiadne nemáte!) si každí bude všímať len vaše prednosti.
Koľko len poznáme príkladov z minulosti, keď si ľudia malého vzrastu či nepríťažlivým zovňajškom získali úctu a uznanie miliónov?!

Niektorí ľudia sa v nespokojnosti so sebou a v nenávisti k sebe vžívajú (samozrejme veľakrát - takmer vždy- nevedome).
Ak ste veriaci tak zrejme chápete, že sme boli stvorení na Boží obraz atak ďalej, no jedno si uvedomte, že Boh je v každom z nás! A nezáleží na tom, kto to je , alebo ako sa správa alebo ako vyzerá. Takže ak odsudzujete seba, odsudzujete aj Boha.

Keď ste neveriaci, tak si to predstavte ako vaše Vyššie Ja. Predstavte si ho ako niečo úplne čisté a bez tých vašich zlých vlastností a pochybností. Pochybnosti a celá sebakritika a sebanenávisť vychádza len z ega. Nikdy nie z vašeho Vyššieho Ja. Naopak keď pociťujete neskutočne veľkú radosť, ktorá ide z vášho srdca, tak práve takto cíti vaše Vyššie ja. (Nejdem vám to tu teraz vysvetľovať, ak by ste chceli napíšem ďalší blog, no potrebujem vašu odozvu v komentári).
Takže nakoniec by ste sa mali mať radi a konečne sa prijať takého/takú aká/aký ste.
A ak vám nevyhovuje vaše správanie, tak ho jednoducho zmeňte na také, ktoré vám bude maximálne vyhovovať.

Ak ste sa dostali až na koniec môjho krátkeho textu, tak dúfam, že si aspoň niečo zoberiete do života. Nie je to ľahké sa z jedného dňa na druhý zmeniť na niekoho iného ( teda na pozitívnejšieho človeka so zdravým sebavedomím) , ale za pokus to stojí! Buďte trpezliví, pretože vaše telo je chrám , ktorý má v rukávoch nekonečne veľa prekvapení.
Ak sa niekomu nepáči tento krátky blog, prosím jednoducho prejdite na inú časť Birdzu.

Ak to niekomu trochu pomohlo, napíšte ohlas a otázky, ktoré by ste chceli vidieť rozpitvané. Kľudne mi napíšte do TS-KY !!! a vaše meno nebude zverejnené ak chcete ostať v anonymite.
Takže pokojne píšte, čakám na vaše otázky .

 Blog
Komentuj
 fotka
bondulka  21. 6. 2012 09:18
Velmi pekny clanok a este aj pravdivy..len keby to bolo take jednoduche
 fotka
tichyrok  21. 6. 2012 19:50
tak mne sa tento článok vôbec nepáči. je to ako okopírované cez kopirák to, čo som už dvestokrát čítala v oveĺa profesionálnejšej forme a potom mi príde toto len ako slabý odvar toho všetkého.Toto neber ako urážku alebo niečo také, skôr ako radu. Povedala by som, že príliš málo vecí je tam naozaj tvojich, či si to už spravila vedome alebo nie.
Napíš svoj komentár