Druhý článok by som zamerala na prehnanú samochválu dnešných ľudí.

Prehnaná samochvála je neúmerné, zveličené vychvaľovanie svojich predností. Chvastavý človek vystavuje na obdiv svoje vlastnosti a tým na seba priťahuje pozornosť, čiže chce vyzerať lepšie ako ostatní.
Ale prečo to tak je?
Samozrejme každý človek, ktorý trpí až prehnanou samochválou je zakomplexovaný. Chce sa hrať na niekoho kto je nadradenejší a cíti sa byť niečo viac ako iní. Lenže prehnanou samochválou človek odpudzuje od seba na kilometre ďaleko iné bytosti.
Samochvála je teda len prejav nízkej sebadôvery, pochybnosti o svojich prednostiach a schopnostiach. Je príznakom nízkeho sebavedomia a komplexu menejcennosti. (Ohováranie má rovnaké príznaky a rovnako sa prejavuje).
Okrem všetkého takýto chvastúň je jednoducho smiešny. Neustále sa snaží vyniknúť a vynucuje si pozornosť a pochvalu od iných.
Poznám jedno dievča, ktoré je pri tele, ale do tváre je to krásne dievča. Taktiež trpí komplexom menejcennosti a neustále si vynucuje pozornosť od iných ľudí a potrebuje ich pochvalu. Niekedy mi to príde až smiešne ako sa snaží , aby ju iní ľutovali a chválili, pričom ona sama si neverí. Lenže už v predchádzajúcom blogu som napísala, že pri sebanenávisti, nebudú ľudia, ktorí by vás chválili. Toto dievča si to poriadne ani neuvedomuje, čo robí a myslí si, že na tom nie je nič zlé, lenže takto sa nikdy nevylieči.
Naučte sa dôverovať si, spoliehať sa na svoju vnútornú silu!
Hlavne nebuďte závislí na názoroch iných ľudí. Sami jedine sami ste zodpovední za svoj svet!
Naučte sa skromnosti, je to jedna z cností. Prijímajte sa takí, akí v skutočnosti ste. Kto chce, ten si vás všimne. Kto sa s vami má dať do reči, ten sa s vami aj dá. Kto má byť váš partner, ten aj bude.
A ak sa niekomu nepáči vaše správanie, alebo vzhľad, len mávnite rukou. Radšej sa zbytočne nerozčuľujte , pretože nikto nie je bez hriechu. Ježiš raz vyslovil jednu slávnu vetu : "Nech ten hodí kameňom, kto je bez hriechu." Takže sa neoplatí si míňať drahocennú energiu na takých ľudí, pretože ak vás nechcú mať radi, aj tak vás nebudú mať radi. Možno raz... Ale vy sa potrebujete posunúť ďalej.
Hovorte o svojej jedinečnosti, ceňte si seba samého/samú, ale pozor !!! nevyvyšujte sa nad iných. Aj druhí sú jedineční, aj keď sa vám možno nepáči ich správanie alebo štýl obliekania. Každí človek má v sebe aj také vlastnosti, ktoré sa vám páčia.
Až keď sa vám podarí prejsť po ulici bez predsudkov a prestanete súdiť iných ľudí , až vtedy sa vám ujde toľko pozornosti, koľko len potrebujete. A verte mi , že jej bude dosť.

Posielam lásku všetkým, ktorí sa odhodlali prečítať si tento článok a dostali sa až na koniec.
P.S. : Už v predchádzajúcom článku som napísala, že ak budete mať nejaké otázky ohľadne týchto vecí, napíšte mi TS-Ku a ja to rozpitvám do jedného blogu (teda ak budete chcieť).

 Blog
Komentuj
 fotka
worrye  21. 6. 2012 19:24
"Samozrejme každý človek, ktorý trpí až prehnanou samochválou je zakomplexovaný."



Nemám pocit, že trpím samochválou
Napíš svoj komentár