Pocity sú vtipná vec. Sú také, ktoré vami otrasú, na ktoré budete spomínať aj na staré kolená, ktoré sú tak intenzíne, až vás začnú definovať. Možno nie pre iných, ale vo vlastných očiach určite. Či je to správne, či nie, to je iná kapitola. Vtipné na tom je, že niektorí presne takýto pocit nezažijú. V tomto ste jedineční.

A potom sú pocity, ktoré zažíva takmer každý. Dajme tomu temer každá žena. A vy nie. Ste vôbec ženou...?

Možno niekoho niečo naučím, možno si ma žiaci zapamätajú, možno budem učiť deti mojich žiakov, možno niečo vytvorím, možno niečo zmením. Ale bude to mať cenu, ak môj jediný titul bude len pani učiteľka?

Zatiaľ ma to napĺňa, ale čo ak sa raz začnem cítiť ako Vajanského suchá ratolesť? Ako ma to ovplyvní, keď si naplno uvedomím, že po mojom odchode ostanú len spomienky, pár písomiek a podpísané vysvedčenia? Žiadne mäso, žiadne kosti, žiadne mlieko, žiadna krv. Zostanú fotky v rodinných fotoalbumoch. V cudzích albumoch. S cudzími deťmi.

Aký má zmysel prežívať svoje súkromné zemetrasenia, keď vy nespôsobíte žiadne?



 Blog
Komentuj
 fotka
motovidlo323  27. 3. 2020 19:07
Akožeby po tebe nič neostalo? A čo všetky tie vedomosti, ktoré naleješ do hláv, všetky príhody s tebou, na ktoré sa bude spomínať na mnohých stretávkach, na všetky slová podpory, útechy, čo im dáš, hodnoty, ktoré im vštepíš, nové pohľady, ktoré im ukážeš, záujmy, ktoré v nich vzbudíš...? Všetci si pamätáme svoju 3ednu učiteľku! Málokde sa zapíšeš do viacerých životov než práve tu!
 fotka
johnysheek  29. 3. 2020 11:09
Potom tu máš ľudí, ktorí sú skrz svoje povolanie oveľa anonymnejší a nemajú ani toľko čo ty
Gilgameš chcel stavať, aby po ňom veľa ostalo. Bolo mu povedané však, že v deťoch je väčšia budúcnosť (if i remember that correctly)

V spomienkach (druhých) je veľká sila.
 fotka
titusik  29. 3. 2020 19:35
@motovidlo323 Je to len dilema, no. Neviem odpoveď.

@johnysheek ... a ja si to cením a neviem si predstaviť, žeby som robila niečo iné. Nechcem nikoho uraziť, ale poda mňa je len pár povolaní, ostatné sú zamestnania. Len no. Sú otázky, kt. si proste žena v istej situácii dáva.
 fotka
johnysheek  29. 3. 2020 20:38
@tit.. a ja ti prajem, aby si coskoro na ne nemala cas a riesila ine..
Napíš svoj komentár