Michael Novotny alias Mikey.
Zo seriálu QAF (áno, je to gay seriál). Mikey má rád komixy, rozprávky, superhrdinov a je to také večné dieťa – stvorenie, ktoré sa jednoducho nedá nemať rád, pretože z neho vyžaruje čosi príťažlivé (a teraz nemyslím sexuálne). A proste je to človek, čo si nechá od milovaných veľmi veľmi dlho skákať po hlave. Mikey je obetavý, nápomocný, opatrný. A to najdôležitejšie – dokáže ľúbiť jednostranne, dlhodobo, trpko, vášnivo a nič si nepýtať naspäť. Nikdy.
Dokonca sa bez rečí dokáže pozerať na to, ako jeho milovaný odchádza s niekým iným

***

Klaus Baudelaire.
Z knihy Rada nešťastných príhod od spisovateľa Daniela Handlera/Lemonyho Snicketa.
Klaus je taký malý knihomoľ, na svoj vek príliš prerozumelý, ale to má z toho, že číta priveľa kníh. Ak odbijeme to, že sa jeho postava v sérií nikdy poriadne neprejaví, pretože je pod neustálym stresom, môžeme o ňom povedať, že je veľmi vyrovnaný, charakterný a mimoriadne empatický (tipujem, nemám to zaručené, ale považujem ho za menšieho sebca ako sú jeho sestry).
A Klaus... proste to je môj ideálny manžel – všetko ho zaujíma, je zvedavý, všestranný, otvorený ku všetkému, zaujíma ho veľa vecí, do všetkého musí aspoň zabŕdnuť, všetko vyskúšať, zistiť, pochopiť. Skrátka taký mladý rozhľadený intelektuál

***

Mária Kristína, aneb Mimi.
A konečne je tu skutočná reálna postava, čo kedysi existovala. Mimi bola dcérou Márie Terézie, narodila sa v deň jej narodenín – čiže sa preto stala z nepochopiteľných dôvodov obľúbená u matky a nenávidená u súrodencov. Na kráľovskom dvore vyrastala sama a bez spoločnosti, pretože to bola... hmmm, dajme tomu že povýšenecká a povrchná.

Mimi ako však jediná z detí bola bisexuálka. Začala si s manželkou svojho brata Jozefa II, Izabelou Parmskou (to ste si mohli domyslieť, sakra!). Izabela bola však maniodepresívna, sebadeštrukčná a duševne rozpoltená kôpka nešťastia a pri štvrtom pôrode skonala od žiaľu (ok no, prakticky povedané umrela na ovčie kiahne). Izabela sa na svoju smrť dokonca tešila a Mimi ju do poslednej chvíle milovala, robila jej spoločnosť a do poslednej chvíle sa ju snažila presvedčiť o tom, že má dôvod na šťastie a dôvod žiť. Izabela jej povedala, že keď umrie, bude jej lepšie. Jej odchod Mimi veľmi zronil. Avšak Mimi si po čase našla manžela, ktorým si Izabelu nahradila.
To čo tie dve prežívali nebola možno ani láska, ale len pevné puto. Nezlomiteľné puto.

Psychopatické, čo?
A čo mám s ňou spoločné? Kto pozná celý príbeh, pochopí čo

» www.birdz.sk/webka/stenatko/...


Tu je celý príbeh, keby dačo.

(A nie, máš zakázané volať ma Mimi, ty-vieš-kto! Už ma tak volalo päť bývaliek, ktoré sa (ako inák) zabili. Je to desivé.)

***

Humbert Humbert.
Táto postava pochádza z Nabokovej Lolity a je to tá najgeniálnejšie prepracovaná osoba s akou som mala kedy sa česť stretnúť.
Ani neviem presne povedať prečo sa s ňou stotožňujem, ale Humbert mi napriek svojej bizarnej pedofilnej úchylke príde neskutočne... ľudský. Ok, beriem, przniť destvo malým dievčatkám sa nepatrí, ale on ju ľúbil (áno, zase nehynúca téma lásky, azda preto sa s Humbertom aj toľko stotožňujem).
Tá bezútešná posadnutosť Lolitou a jeho bezbhrehá láska k nej, to, čo urobil preto, aby si ju získal, keď sa mu začala vyhýbať a vzďalovať, to nezdravé zúfalstvo, ktoré zažíval, keď mu ušla, tá snaha, ktorú vyložil na to, aby ju našiel, tá pomsta, tá ľahostajnosť, to trpké zmierenie.
,,Umriem, keď sa ma budeš dotýkať.“

***

Dr.House
Nie, naozaj nie som podráždené prefetované hovädo, ktoré mláti všetkých naokolo palicou (metaforicky i doslova).
Len som nikým nepochopený génius ukrytý v nevábnom tele, ktoré prežíva ešte väčšie nevábnejšie bolesti a musí sa dopovať tabletkami proti bolesti, aby mohol občas normálne fungovať.
Občas som surová, občas som príliš úprimná, občas robím šialené veci, občas znepríjemňujem svojim priateľom život, občas dávam priame návrhy na spoločnú noc, občas som sebec, občas som tvrdohlavá, občas som zlá potvora a občas nenávidím všetkých okolo za to, ako mi zničili život.

A raz budem študovať biológiu a do práce budem chodiť na motorke

***

Mušu.
Disney postavička, konkrétne čínsky dráčik s podrezaným jazykom.

Ja som také malé večne rozčulujúce a papuľujúce čudo, ktoré len pindá a komentuje všetko naokolo, robí hysterické scény, vystupuje, preháňa, gestikuluje, prifarbuje – skrátka presne ako Mušu. Mám v sebe kus jeho cholerickej výbušnej (inák vtipnej) povahy.

***

Peter Pan.

Nebudem komentovať. Už som to tu miliónkrát omieľala. Peter je skrátka môj človek. A navždy ním ostane, pretože je to jediný človek na tomto svete, čo sa rozhodol nedospieť. A to je presne to, čo ma s ním spája.
(pozdravujem Pjúr!)

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  17. 6. 2012 20:08
na konci som sa usmievala ako malá som príjemne prekvapená, že poznáš Klausa! a takisto, že poznáš históriu Márie Terézie! och stúpaš u mňa vyššie a vyššie
 fotka
stenatko  17. 6. 2012 20:39
@pjur



L&G&Bi dejiny mam zmaknute v malicku, ale zbytok ma popravde uz nezaujima. Hoci! Maria Terezia a jej dcery ma vzdy fascinovali



Raz budem tak vysoko, ze ti uletim, pozor na to
 fotka
holandskasalama  17. 6. 2012 22:28
nevábne telo?! Dr. House?! pche
 fotka
sajuri007  18. 6. 2012 07:31
Dr. House
 fotka
riaaa  18. 6. 2012 07:42
Dr. House ? , ako Dr. House ?! v tom prípade , nechceš sa stať mojou kamarátkou ? smiley: )ale nie , ja len že MILUJEM doktora Housa a jeho povaha ma fascinuje

A peter pán? ani ja nikdy nedospejem NIKDY !
 fotka
popolcek  18. 6. 2012 08:10
vedela som že tu bude Humbertík
 fotka
antifunebracka  18. 6. 2012 16:22
hh, z kazdeho mam nieco. btw syndrom petra pana je normalny psychologicky termin
Napíš svoj komentár