Ach, ľudia.. To je to najväčšie zlo na svete. Žiadne hurikány, tornáda, tsunami, ani iné prírodné katastrofy, pretože nič sa nevyrovná ľuďom.
A najmä tým z dnešnej doby..
Všetci myslia len na seba. Myslia na to, ako vyzerajú, či majú najnovšie oblečenie podľa módy, či sa ľuďom páčia a či urobili na toho a onoho chalana (prípadne babu) dojem.
Ale prečo sú všetci takí zaslepení? Prečo mi všetci prídu takí rovnakí? Žiadna zmena... A keď je niekto inší než ostatní, všetci ho odsúdia. Odsúdia ho na nemilosť vlastnej osobe. Ľudia dokážu byť otrasní voči ostatným. Samotného človeka donútia nenávidieť sa za to, akí je. Ale prečo to robia?
To, že je iný, to je pre neho len dobre. Pretože je slobodní. Je iný a má iné kvality ako oni. Je sám sebou. Ale väčšina ho odsúdi.
Sú ako zvieratá. Síce ľudia majú len POCIT, že je to slabý článok ich svorky, tak ho nechajú napospas divočine samého.

Vidím to všade naokolo seba. Sledujem to na každom kroku. Človek myslí len na seba, nepomôže chorému, dokonca má problém zastaviť sa a pomôcť napríklad slepému človeku. Najmä tam, kde sa môže ľahko stratiť.
Je to choré...a smutné.
A čo mám povedať, keď sa ma niekto spýta: "Prečo nenávidíš ľudí?"
"No môj milý, len sa pozri okolo seba. Ak to nevidíš, si taký istý hajzel ako oni."

Ľudia, skapte..dajte mi pokoj.
Ďakujem, amen.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
kills  16. 9. 2014 20:08
drsne
 fotka
georg21  16. 9. 2014 20:09
Tiež si človek, dávaj príklad
 fotka
sugy1  16. 9. 2014 20:10
typická ľudská vlastnosť, keď si človek myslí že je lepší ako ostatní a potrebuje ich poúčať ako byť tiež super, mi príde smiešna
 fotka
sisooolq  16. 9. 2014 20:12
@kills
Neviem, či to zrovna malo byť drsné.

@georg21
Nikde som nepísala, že ja som perfektná.
No napríklad keď som šla v pondelok domov od babky z česka, tak sme prestupovali a tam som videla slepca, ktorému som pomohla aspoň prísť na správne nástupište, keďže ho všetci ignorovali a tak....aspoň taká maličkosť...
 fotka
sisooolq  16. 9. 2014 20:13
 fotka
georg21  16. 9. 2014 20:31
@sisooolq predstav si, že by mu išli všetci naraz pomáhať

preto je každý skutok taký jedinečný, že pri tom môžeš lepšie spoznať toho človeka, a nie ho vidieť len ako ďalšieho slepca z davu
 fotka
sisooolq  16. 9. 2014 20:36
@georg21
Nie je to pekná predstava? Samozrejme, niektorí bežali na vlak, ale mnohí tam len stáli, smiali sa, keď vrazil do stĺpu a nič. A pritom to neboli len tie mladé sprosté decká, ale aj stará ženská. A potom že prečo ich nikto nechce pustiť sadnúť si, však.
Je to jedinečné, ale bohužiaľ, je to jedinečné celkovo...
Napíš svoj komentár