Skupina Telce začínala v roku 2008. Joja Telého a jeho brata Erika Telého vychovávala len matka , je to síce klišé, ale je to tak, pretože otec Erik Telé starší, sa na nich v roku 2005 vyjebal.

Jozef „Jojo“ Telé (spevák, skupina Telce): Keď nás ten starý a premúdreli pičus opustil, mal som nejakých desať rokov. A jediné, čo nám nechal, bola gitara. Samozrejme, že nás na tej jeho posranej gitare nikdy nič nenaučil. Dokonca sme mali prísny zákaz sa jej, čo i len dotknúť. 

No a, keď si našiel tú kurvu, tak musel byť do nej strašne zaľúbený. Nechať gitaru doma a len tak? Bola to pre mňa veľká záhada. Mama sama vravela, že počká ešte týždeň: A, keď nepríde. Tu gitaru mu vyjebem von oknom.“

Ale našťastie, nič z toho sa nestalo.

Erik Telé (gitarista, skupina Telce): Rok na to som si kúpil za svoje gitaru. A, keď sme každý mali svoje vlastné gitary, tak sme začali skladať vlastné pesničky. Taká klasika.


Jojo každý deň prišiel s novou pesničkou. Síce to boli… Boli to také prerábky. Napríklad pesničku God save the Queen od Sex Pistols pre spieval na Boh jebe Slovensko. A, keď sme to zahrali pred kamarátmi, tí sa z toho šli pošťať. Vraj sme zneli ako nasratí Nedvědovci. Bola sranda. 

Jojo: Erik po čase objavil skupinu HIM a samozrejme, že sme začali spievať o zlomených srdciach, o neopätovanych láskach a proste také zaľúbené pičoviny. Neznášal som to. Pamätáte si od nich pesničku Gone with Sin. Tu pesničku už nikdy nechcem počuť. Nikdy. A zatiaľ sa mi to úspešne darí. 


Erik a Jojo sa po roku spoločného hrania stretli s Tomášom Sebrigom. Založili spolu skupinu Telce. Časom sa k nim pridal Roman Kušeris a Cyril Meydir, ktorí boli spolužiaci Tomáša Sebriga.

Tomáš Sebrig (bubeník, skupina Telce): S Erikom som sa stretol na jednom festivale. Bola to náhoda. Lebo ja som sa tam staral o svoju nadrbanú, teraz už bývalú priateľku a Erik tam hľadal Joja. S partiou sme sedeli v kruhu na tráve, pili, fajčili, vedľa mňa ležala moja vtedajšia priateľka. Erik šiel okolo nás a nechtiac stúpil Jane na ruku. A tá, čo tam potom predvádzala? Mal som pocit, že ma tam jebne. Bolo otrasné. 

Silno pochybujem, že ju to tak bolelo. Jeden z chalan z partie do Erika strčil. A pridal sa k Jane. Obaja do Erika zjapali a nadávali mu do nevšímavých kokotov. Ja som sa ich snažil krotiť, ale viete, alkohol a agresia sa len ťažko krotí. Keď ten chalan znova sotil do Erika ani neviem odkiaľ prišiel Jojo. Ten mu jednu švacol a sotil doňho tak, že preletel cez kamošov, ktorí sedeli v tureckom sede ďalej popíjali. Jana vtedy stíchla. Erikovi som sa za nich ospravedlnil a vtedy si všimol moje tričko a už to šlo.

Jojo: Z toho festivalu si pamätám len to, ako som niekomu jebol. Ale prečo? Načo? To neviem. Ale pravdepodobne si to ten sráč zaslúžil.


Erik: Neznášal som festivaly. Ale tak, čo už. A neznášam ich do dnešných dní. 

Jojo: Tomáša som poznal, len tak z videnia. Keď som sa s ním oficiálne zoznámil, škeril sa. Presne tým úsmevom, z ktorého máte pocit, že ten dotyčný vie niečo, čo vy nie. Pozrel som sa na brata, ten sa škeril tak isto. V duchu som sa seba samého pýtal: "Čo som to zase robil? “ Prvú garáž sme mali pri paneláku. Tomáš sa tam zložil aj s bicími. A šli sme na to. Po týždni nám Tomáš predstavil Romana s Cyrilom.



Roman Kušeris (bassgitara, skupina Telce): Ten rok, ako som sa zoznámil s Jojom a s jeho bratom, bol neskutočný. Stačí mi bársaká spomienka z toho obdobia a mám husacinu po celom tele. Búšili do toho akoby mal na druhy deň prísť koniec sveta. Hrali sme všetko. Sex pistols, The Clash, Dead Kennedys, proste všetky tie punkove veci. Len Erik objavil skupinu HIM, ale Jojo ho asi po dvoch mesiacoch poslal do piče. No a odvtedy, som Vala v garáži už nikdy nepočul. Čo bola škoda, lebo k nám do garáže chodila aj jedna nádherná dievčina. Neviem ako ostatní, ale ja som bol z nej na mäkko. Erika sa raz spýtala, že či by jej nezahral niečo do HIMu. Jojo bol vtedy vonku pred garážou a fajčil. Keď začul jej prosbu, tak jej povedal: "Moja zlatá, v tejto garáži, sa žiaden HIM hrať nebude. Nikdy!“



Dievčina sa len usmiala a ten večer tam bola naposledy. Jojo bol vtedy strašný kokot.













 Blog
Komentuj
 fotka
nuumik  27. 10. 2020 21:57
Môže byť
 fotka
samtord  27. 10. 2020 23:50
 fotka
tequila  28. 10. 2020 23:10
mna by strasne zaujimalo, odkial k tymto veciam prudi inspiracia
Napíš svoj komentár