Trosečník – jedná sa o jedinca v značnom štádiu alkoholizmu so sklonmi k absťákom. Trosečníka môžeme nájsť v jeho prirodzenom prostredí v krčme pod stolom, prípadne ho v ranných hodinách zastihneme ako sa kŕmi pred Jednotou Gazdom a jogurtíkmi (čítaj vodka, borovička v tégliku)

V každej dedine sa nachádza nejaký známy Trosečník. U nás to je napríklad Peťo a Heňo, ktorý predstavujú dva základné a diametrálne odlišné typy. Prvým je Peťo, ktorý je predstaviteľ rannej školy Alkoholickej. Typické črty tejto školy sú rozbitie sa do ôsmej hodiny rannej a následné tackanie sa popri vykonávaní aktivačných prác (tzv. Rýchla rota).

Druhým typom je Heňo, ktorý je príslušníkom Osvietenstva a konvertoval k Liehovistom. Je popredným predstaviteľom Liehovistickej cirkvy u nás v dedine a preto je známy ako Inteligentný Alkoholik. Jeho typickým prostredím je v ranných hodinách šírenie slova pred Jednotou, kde obracia príslušníkov rannej školy Alkoholickej (Peťo) na pravú vieru v sprievode Borovičky a v tesnom závese Gazdu.

Tieto dva typy spolu trávia voľný čas a delia sa o svoje poznatky v oblasti destilátov a liehovín. V prípade finančnej krízy, ktorou Trosečníci trpia sa vyskytuje podráždenosť a neochota, ktorá je ale liečená malými dávkami Okeny precedenej cez chleba (najlepšie kúpený ráno v Jednote).

V ďalšom článku si rozoberieme ďalšie dva typy Trosečníkov a to sú: Kaskadéri a Nemŕtvy. 

 Recenzia
Komentuj
 fotka
moouselet  18. 11. 2017 22:40
super
Napíš svoj komentár