Už to tak je. Každý z nás sa v živote stretáva s bolesťou, so žiaľom a trápením sa. S ťažkou porážkou alebo stratou prichádzajú pocity. Niekedy máme pocit, akoby sme boli z iného sveta. Sme presvedčený, že asi každý naokolo je obdarený ľahším životom, a aj problémy sa nám kopia rýchlejšie. Neustále pod tlakom. A ak sa nás niekto opýta na náš deň, rozprávame skôr o tom čo cez deň nevyšlo, než pochváliť sa nejakým úspechom. Dokáže nás to natoľko pohltiť. V konečnom dôsledku sa zmenia naše myšlienky a správanie sa na nepoznanie. Niektorí potrebujeme získať pozornosť, upozorniť na to aký sme chudáci a zaslúžime si súcitné gestá.


Je to návykové, sebaľútosť poskytuje oázu dobra v oceáne zlých skutočností. Každý si nájdeme svoj spôsob terapie. Svojich najbližších, hudbu, čokoľvek pre odreagovanie sa. Poskytuje úľavu a izoluje vás od reality. Prečo jej podliehame, keď je škodlivá?

Je ľahké spadnúť do pasce sebaľútosti a nahovárania si, a také ťažké reštartovať. Stagnovať však v ľutovaní sa dlhšie ako je potrebné vôbec nie je zdravé. Umelo si tým predlžujete čas so žiaľom. Namiesto toho, aby sme zareagovali a pohli sa v živote ďalej vpred, zveličovaním situácie akoby sme ospravedlňovali vlastné nečinnosť a neochotu čokoľvek zlepšiť. Akoby sme predpokladali, že ak sa budeme neprestajne vŕtať v otvorenej rane, niečo sa zmení. Tak to ale nefunguje. Oficiálne neexistuje žiadna vyššia moc, ktorý by zaručila, že sa s každým z náš bude v živote zaobchádzať fér.

STOP.Istý čas prešiel, je čas prestať sa ľutovať. Ideme do toho. Čím skôr, tým skôr prídu krajšie zajtrajšky.

Zapojme sa do zmysluplného projektu, odpúta to našu pozornosť. Buďme aktívny, fyzický pohyb, cvičenie či beh prinášajú euforické pocity a vyrovnanosť. Buďme vďačný za viac samozrejmých vecí a maličkostí. Ak je to možné, obklopme sa novými ľuďmi, nahradia nám negatívne myšlienky pozitívnymi a nebudú nám pripomínať nešťastnú udalosť.

Buďme silný a majme odvahu urobiť prvý krok, to je to jediné čo musíme urobiť pre to aby sa naše sny stali skutočnosťou a s pokorou vyliečime tento syndróm chorého srdca.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
keber  10. 4. 2016 16:05
Ďakujem, pekné.
 fotka
moonshine  10. 4. 2016 16:15
@keber Za čo? Dalo ti to niečo?
 fotka
keber  15. 4. 2016 14:18
@moonshine Všetko nám niečo dáva. Ak sa pýtaš na tvoj príspevok, tak áno. Kľud.
Napíš svoj komentár