Pred nedávnom som sa začala zamýšľať nad tým, ktoré chvíle a ktoré rozhodnutia sú pre naše životy naozaj kľúčové. Svadba, narodenie detí, zmena zamestnania, sťahovanie do zahraničia. To sú všetky klasické situácie, ktoré väčšina z nás pokladá za najdôležitejšie chvíle svojho života. Ale je to naozaj tak? Nerozhodujú o našom živote v skutočnosti len krátke prchavé chvíľky, ktorých dôležitosť si možno v danej chvíli ani neuvedomujeme?

Zamýšľať sa nad týmito otázkami som sa začala na základe udalosti, ktorá sa mi stala a pri ktorej som si skutočne uvedomila, že práve toto je tá chvíľa, ktorá môj život posunula ďalej. V chvíli absolútneho pocitu bezmocnosti som v tej najnemožnejšie situácií stretla človeka, ktorý mi ukázal ako ďalej. A nie. Nebolo to tak, že by mi zrazu do života vstúpil nový človek, priateľ, spolužiak či kolega, ktorý začal môj život posúvať iným smerom. Tento dotyčný mal na to len pár minút pri regáli s knihami o filozofií v kníhkupectve. Prišiel, rozhodol o mojom živote a odišiel. 

Hodnota tých pár chvíľ je vtedy pre vás ohromujúca. Nedá sa porovnať s ničím, čo ste dovtedy zažili. Nemusíte dostať presný návod na to ako sa rozhodnúť. Stačí len jediné slovo, možno ani to nie je potrebné, a vy jednoducho viete. 

Najlepšie veci sú zadarmo a očividne ešte aj úplne nečakané. Ako napríklad pre mňa táto chvíľa. A viete čo je na tom najlepšie? Že pán dotyčný zrejme ani netuší, že sa stal v mojom živote kľúčovou postavou. A možno to vie. Možno to je jeho poslanie a robieva to bežne. Ale to je zrejme tá menej pravdepodobná možnosť.

Ako často môžeme zažiť takéto chvíle? Zažijem vôbec ešte nejakú? V tom momente som mala neprekonateľné nutkanie spýtať sa aspoň na meno alebo si vymeniť nejaký kontakt, aby som mohla občas napísať môjmu "zachráncovi", ale pritom som cítila, že táto chvíľa má skončiť a ďalej nepokračovať. Bolo to desivé, povzbudzujúce a fascinujúce zároveň. 

Rada by som vedela, či som jediná s takýmto zážitkom.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
willbebetter  25. 8. 2018 21:46
No a co spravil??
 fotka
mariannam  25. 8. 2018 22:04
@willbebetter to nie je dôležité
 fotka
antifunebracka  26. 8. 2018 16:12
Mala sis vypýtať ten kontakt, mohol byť tvojim osobným guru.
Napíš svoj komentár