Kokot (v juhoslovenskom nárečí keket) je človek trpiaci chorobou zvanou kokotnosť. Jej geografické rozšírenie je v súčasnej dobe lokalizované zhruba južne od pohoria Vysoké Tatry po rieku Dunaj. Západné hranice výskytu sú ohraničené riekou Morava a východná hranica výskytu siaha po rieku Uh. V danej ohraničenej lokalite nájdete takmer samých kokotov. Kokoti s podobnou diagnózou mimo tohto regiónu sú na západ od rieky Morava známi ako čuráci (v okolí rieky Mže ako čůráci), na sever od Tatier a východ od Uhu ako chuji, a na juh od Dunaja ako fasi, jednotné číslo fas sa píše "fasz".
PODDRUHY KOKOTOV
Kokotológia, náuka o kokotoch, rozoznáva niekoľko poddruhov kokotov. Títo sú niekedy regionálne obmedzení, iní sú ubiqisti.
Kokot drevený plechom pobitý - výnimočne tupý poddruh, škodí všade a všetkým 24 hodín denne. (číslo 24 nie je ani druhočíslo a dokonca ani prvočíslo, ale je nečíslo).
Kokot drevený v črešňovom náleve - rovnaký význam ako kokot drevený plechom pobitý, no je v ovocnom, minimálne 40% náleve.
Kokot zasranej - český poddruh usadený najmä na západ od rieky Moravy
Kokot totální - obýva stredočesků kotlinu
Kokot neuveriteľný - ubiquist, vyznačuje sa nepredvídateľným chovaním
Kokot ojedinelý - vyznačuje sa vysokou mierou kokotnosti neúmerne prevyšujucou všetkých kokotov aj nekokotov vo svojom okolí
Kokot naozajstný - zatiaľ vedecky neprebádaný poddruh, ale týmto titulom sa bežne uctievajú rôzni jedinci, ktorí majú ako vedľajší symptóm tvrdohlavosť.
Kokot letecký - osoba zmrdáckeho pôvodu, ktorá sa zdržuje v leteckom priemysle. Je charakteristická tým, že ničí všetko dobré, rozhoduje o veciach, ktorým nerozumie, je arogantná a nenávidí obyvateľov strednej Európy. Má mylný pocit, že je stelesnením dokonalosti a na hlave ma vyrobenú "vlnku" z posledných chumáčikov vláskov.
Kokot dvojzubý - najnovšie objavený poddruh (priťahujú ho notorické alkoholičky)
Oberkokot - tak veľký kokot, že snáď už ani väčší byť nemôže
Totalkokot - taký kokot, že keby bola súťaž kokotov, určite skončí až na druhom mieste, pretože je taký kokot, že nedokáže ani vyhrať
Sližár jebnutý, foršňou trafený - obyvateľ obce Solčany, podľa jeho vlastných slov vedome škodí 48 hodín denne. Na otázku prečo, keď deň má len 24 hodín, jasne odpovedá: "To nevadí, ja škodím aj v noci!"
Koudy - najnovší druh, pravdepodobne amerického pôvodu, zatial neštudovaný

 Blog
Komentuj
 fotka
sion  18. 7. 2011 22:24
 fotka
antifunebracka  23. 3. 2018 15:39
Načo také kokotiny sťahuješ z netu?
Napíš svoj komentár