Tak vysoké číslo a tak málo rozumu
Áno. Dnes mám narodeniny. Pred 22 rokmi tesne po 17:00 som uzrel svetlo sveta. Už dlho som rozmýšlal, že napíšem riadny blog, nielen samé básničky ako v poslednej dobe. A dnes je ten najvhodnejší čas - deň s velkým N.

Rád by som si zaspomínal na uplynulý rok v mojom živote. Bol pre mňa tak prelomový. Začal sa v Španielsku. Konkrétne vo Valencii, kde som so starými i novými kamarátmi oslávil predošlé narodeniny. Prežil som neskutočné chvíle v Barcelone, Valencii, Madride, Lurdoch a aj v Jesole. Nasledoval ďalší a tentokrát najťažší akademický rok. No zvládol som ho nad očakávania a pevne verím, že raz zo mňa bude lepší ako priemerný právnik. Vlastne o rok sa ním už môžem oficiálne stať. Tak rád by som v tej škole zotrval. Zažil som tam mnoho krásnych i nepekných chvíl, úspechov i podrazov. No stále tam môžem zostať učiť, takže nič nie je stratené. Tento rok bol proste bohatý na zážitky. Nabral som omnoho viac skúseností a zhodil zo seba velké množstvo naivity. Stále však rád zostávam navonok naivný, pretože vtedy je svet aspoň chvíľku krásny. Stihol som prejsť aj dvoma nádhernými a zároveň náročnými vzťahmi, ktoré však skončili ako vždy sklamaním. Nebudem zachádzať do detailov, pretože nechcem písať sentimentálny blog. Včera som si však prečítal jednu veľkú pravdu: "My ľudia sme neskutočne nepochopiteľní. Prečo? Lebo tí,ktorí sú ochotní pre lásku zniesť aj modré z neba bud ostanú sami alebo idú zo sklamania do sklamania. Ale tí,ktorí nie sú ochotní dať tomu druhému čo i len kúsok svojho srdca,si možu ešte aj vyberať komu to srdce zlomia....." Sú veci, ktoré nechceme, ale musíme ich prijímať. Sú ľudia, bez ktorých nemôžeme žiť, ale musíme ich nechať slobodne ísť.

Všetko, čo som v uplynulom roku zažil, ma posunulo niekam dalej. Krásne zážitky potešili moju dušu a môžem na ne stále s radosťou spomínať. Z tých nepekných sa môžem zase naopak poučiť a vziať si niečo do života. Stretol som mnoho nových ľudí, vdaka ktorým som sa nad sebou začal viac zamýšľať a ktorí mi doslova otvorili oči. Uvedomil som si, aký som hrozný človek. Musím sa priznať, že som nemožný takmer vo všetkom. Stále rýpem do ľudí a len málo z nich to vie zniesť. Mnohí ma poznajú ako milého chalana s dobrým srdcom. A to naozaj som. Avšak neskutočne veľakrát som sa správal ako úplný idiot a hlupák. No sľubujem, že sa budem snažiť byť lepším človekom. Veľmi si prajem správať sa tak, aby som bol pre iných ľudí prínosom a zdrojom povzbudenia, keď to budú potrebovať. Teraz sa chcem ospravedlniť všetkým, ktorým som v uplynulom roku ublížil, či už slovami alebo skutkami. Viem, že takmer nikto z nich si to tu neprečíta. No napriek tomu mám potrebu to napísať, pretože mi je to fakt ľúto. A všetkým, ktorí boli pre mňa doslova anjelmi v mojom živote a majú ma radi napriek mojim nedostatkom, vyslovujem jedno velké ĎAKUJEM.

Rovnako ako tento môj 22.rok začal, tak aj skončil - pobytom v zahraničí. Nedávno som totiž bol na dovolenke v Taliansku a hoci som tam narodeniny neoslavoval, bola to moja posledná zaujímavosť až do dnešného, pre mňa výnimočného dňa.
Dnešný deň som začal v práci. Po príchode domov mi zagratulovala moja rodina. Chceli už včera, no rázne som odmietol - prajem si, aby mi všetci gratulovali presne v deň môjho sviatku. Je neskutočne príjemné vidieť aj mnohé priania na internete - tu na birdzi či na facebooku, úprimné či menej úprimné alebo dokonca výslovne neúprimné. Ten úžasný pocit, že všetci títo ľudia na mňa dnes aspoň na pár sekúnd myslia. Som rád, že dnešný deň som mohol zakončiť svätou omšou a ďakovať Bohu, že mi doprial žiť tento život.
Dúfam, že nasledujúci rok môjho života bude krajší a úspešnejší. No hlavne chcem byť zdravý! A hádam o ňom napíšem ďalší podobný blog.


 Blog
Komentuj
 fotka
igilik  14. 8. 2012 19:19
Pripájam sa ku gratulantom, všetko najlepšie a musím pochváliť blog, skvelý, taký povzbudivý
 fotka
lui74  14. 8. 2012 21:56
@igilik dakujem
 fotka
antifunebracka  24. 9. 2012 16:36
secko najlepsie i ja prajem. vidim, ze sme si velmi podobni. v rozmyslani a vobec. a ten citat je zial nechutne pravdivy
 fotka
lui74  24. 9. 2012 17:15
@antifunebracka dakujem

sme si podobní? aspoňže nie som sám
Napíš svoj komentár