Ahoj Birdz, 

kedysi som bol domased, ale to všetko sa zmenilo, keď som začal chodiť na strednú školu v úplne inom meste a musel som dochádzať vlakom na internát. A nakoľko som šiel do väčšieho mesta, kde fungovala MHD, dalo sa ísť vlakom do viacerých smerov tak sa akosi stalo to, že iba z pozorovania dopravných prostriedkov som sa začal túlať. 

Ale držal som sa dáko v dosiahnuteľnom okolí, až na pár výkyvov, ktoré viedli ďalej, než by som priznal. Ale aj tie kratšie cesty majú niečo do seba, vidieť vlastnú krajinu z iného uhla je zaujímavé. A teraz nemyslím ísť pozerať pamiatky a turistické pastičky, na turistami vyhľadávaných miestach, ale miesta, kam by ste len tak pre nič za nič nešli. 

Spontánny výlet na východ do Stakčína, a ešte ďalej. Ísť na pivo na Hornú Štubňu, a zbehnúť si sem tam do väčšieho mesta ale ísť prezerať veci, ako eskalátor, ktorý mení smer, opustené trate mestskej trate alebo napríklad to, čo zostalo z projektu bratislavského metra, alebo nadchod ponad neexistujúcu Ťahanovskú električkovú trať. A proste túlať sa po sídliskách, medzi miestnymi nie po hlavných námestiach s turistami. Áno, uznávam niekedy sa na mňa ľudia pozerajú veľmi čudne - hlavne, keď sa objavím v potravinách v dákej zapadnutej diere, tak sú dosť prekvapený, ako som sa k ním dostal. 

Ale vidieť, ak ľudia žijú, aké majú zvyky vie byť poučné, a človek sa cíti potom doma na mnohých miestach. Akurát, keď sa vráti domov tak cíti, ako by bol hosťom. Cestovanie vrelo odporúčam, ale nikdy nezabudnite, že väčšinou vám všetci chcú ukázať len to najlepšie, kde sú len turisti a kde je to čiastočne umelo ovplyvnené, takže sem tam treba zísť z turistických lokácií a nechať sa unášať s miestnymi. Dá sa to aj vo veľkých miestach. 

Kde ste boli na najzaujímavejšom mieste? 

 Záchod
Komentuj
 fotka
tequila  23. 7. 2021 16:06
niekedy sa k tebe mozno pripojim
Napíš svoj komentár