Diagnóza ťa zmení. Môžeš byť akokoľvek silný, môžeš byť akokoľvek hrdý, môžeš mať čokoľvek za sebou. Vyslovenie diagnózy z úst lekára ťa zmení vždy.

Aj keď to bude znieť ako klišé, mne sa v tom momente rozbil svet na milióny malých kúskov. Aj niečo vo mne sa rozbilo. Všetko, čo som si dovtedy plánovala a vysnívala, bolo preč. A niečo nové sa zasa prikradlo do môjho života.

Sú dni, kedy kvôli bolesti nie som schopná vstať z postele. Sú dni, kedy kvôli bolesti zruším všetko, čo mám naplánované a zostanem len ležať v posteli. Nezdvíham telefón, neodpovedám na správy, neriešim emaily. 

Paradoxom je, že fyzická bolesť zvyčajne ustúpi rýchlejšie, ako tá psychická. A potom sa deje to, že aj keď ma už nič fyzicky nebolí, zostávam niekoľko ďalších dní v posteli. Nie som schopná komunikovať s ľuďmi, nie som schopná vyjsť z bytu, pretože niečo tam v mojom vnútri stále tak neskutočne kričí od bolesti.

Vďaka diagnóza, naučila si ma, že aj psychickú bolesť je potrebné vyliečiť. U mňa podobne ako napríklad chrípku.

A po pár dňoch, vraciam sa do bežných koľají. Som opäť schopná ráno vstať, vyjsť z postele, ísť do práce, rozprávať sa s ľuďmi, starať sa o domácnosť. Ale už stále je tam otázka - na ako dlho?

Diagnóza ťa zmení. Aj mňa zmenila.

Kvôli nej sa opäť občas zobudia aj tí starí známi - démoni. Občas znova rozmýšľam, aké by to bolo nebyť. Aj keď len na malú chvíľku. Nebyť. Necítiť bolesť. Ani tú a ani tú.

Ale vďaka ti život, naučil si ma bojovať.

 Blog
Komentuj
 fotka
nespiacakraska  21. 7. 2019 19:41
Bojuj! Budem ti drzat palce nech ti je lepsie a aj v tom co som ti komentovala pod statusom!
 fotka
kissmeplease  21. 7. 2019 19:43
@nespiacakraska ďakujem veľmi
 fotka
chlorofyl  21. 7. 2019 19:52
ja sa v takychto situaciach zamyslam nad sebou a tam si clovek uvedomi hodnoty
 fotka
nespiacakraska  21. 7. 2019 19:59
@2 urcite mas okolo seba dost ludi co ta podporia(teda mam z teba taky pocit) ale keby si sa chcela porozpravat kludne mi napis. Z blogu mam pocit ze sme na tom podobne.
 fotka
majmarad  21. 7. 2019 21:16
Až keď človek zažije na vlastnej koži, až potom pochopí. A zmení to jeho priority aj napriek tomu, že sny ostanú. Býva to veľmi ťažké Ale držím palčeky
 fotka
tequila  2. 5. 2023 16:15
co ti je?
Napíš svoj komentár