Ahoj, som Jakzig a som bisexuál. A netajím sa tým, ale zároveň to nehádžem každému pred oči. Ak na to príde reč, poviem to, ak nie, tak nie. Je to to, kto som, ale nie každý všetko o mne vie. Aj keď najbližší kamaráti by mali. Uf. 

Ale po pár rokoch som si niečo uvedomil. A to, že bisexualita je niečo, ako schopnosť byť neviditeľný, alebo skryť svoju časť. A nie úplne chcene. Pretože keď som chodil na strednú začal som to ľuďom otvorene hovoriť, novým kamarátom, spolužiakom, jednoducho som sa nechcel skrývať. A je jednoduchšie povedať to novým ľuďom, ako tým, čo poznáte. Ale musel som to povedať aj svojím kamarátom, ktorých som už mal. Dáko som nazbieral odvahu a povedal to svojej partií. Heh. Zobrali to v poriadku. Problém je, že dnes to vie len jeden z nich. Zabudli. 

Áno od tej doby sa stretávame menej a tiež sa veľmi často neprejavujem vo všetkých smeroch, ale zas myslím si, že sem tam na to narážam veľmi priamo. A viem, že keď som im to povedal prvý krát a bolo to v pohode, bude to aj druhý krát v pohode, nemal by to byť problém. Heh, ale zistil som, že nie sú jediný, ktorí zabudli. Vtipnejšie je, keď na to zabudne teplý kamarát, že sa mi páčia aj ženy a potom nechápe chvíľu, kým mu docvaká. 

A tu začína ten moment, že som čiastočne neviditeľný. Každý vidí, to čo chce. Heteráci/čky  vidia hetero chalana, teplý chalani vidia teplého chalana. A sem tam pokrytca, ktorý je nerozhodný a nevie, čo chce. Je super to počúvať. Viem, že nie som v krajine, kde je to úplne ideálne, ale je pre mňa sklamanie, že ani daná LGBT komunita toto dáko neberie. A aj pre nich sú bisexuálny ľudia zlý. Takže je to dosť príťaž na psychiku. 

A teraz môj výlev. 

Síce som to začal hovoriť o sebe verejne cca v 15-tich, trvalo mi dlho kým som sa s tým úplne vyrovnal. Kým som absolútne prijal  to kto som. Dlho som mal pocit, že som povinný spĺňať sociálne normy, alebo jednoducho pasovať do systému. A bolo to cítiť. Bol tam taký zvláštny hlások v pozadí, ktorí ma kvôli tomuto ničil. Síce som to hovoril, ale v skutočnosti som sa o tom nemal s kým rozprávať. Pretože som znel - keby len znel - bol depresívny, ale nechcel som taký byť, ale cítil som, že ma to ťaží. Extrémne. Mal som veci, o ktorých som sa chcel rozprávať, ale akosi som nikdy nikomu nevedel povedať celú pravdu - vždy len toľko, koľko chcel(a). 

Ale minulý rok som si objednal bisexuálny náramok. Nosím ho, pretože približne vtedy som akceptoval sám seba. Vtedy som pochopil, že musím mať najprv ja rád sám seba takého aký som - kto som. Som chalan, som bisexuál a cítim sa vo svojom tele fajn, ale sem tam mám ženské prejavy a nevadí mi to, pretože som si istý svojou orientáciou. Čokoľvek mi ktokoľvek povie, tak ma to nemôže príliš ovplyvniť, akurát sem tam to od kamarátov ... zamrzí. Keď im to musím opakovane vysvetľovať. Je to na nič. 

Nechcem byť nevidení, a zároveň nechcem vytŕčať, chcem byť normálny, pretože nič so mnou nie je v neporiadku. 

A teraz mám pocit, že som napísal dvakrát to isté, ale inak  

Ospravedlňte ma, mal som slabšiu chvíľku. 




Banzai. 



 Blog
Komentuj
 fotka
kokot1  15. 6. 2019 23:17
bla bla bla, si homos. Cau.
 fotka
xxar3s  16. 6. 2019 00:17
ja som nikdy nechápal prečo si ľudia tak zakladajú na svojej orientácii a prečo spoločnosť ĺudí inej ako heterosexuálnej orentácie ostarkizuje, alebo naopak vyzdvihuje. a prečo ľudia v sataroveku orientáciu vôbec neriešili a dnes je to otázka života a smrti?
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 08:11
@xxar3s ľudia v praveku neriešil veľa veci. Dopravu. Prácu. Hypotéku. A dnes je to dosť otázka života a smrti. Napredujeme. Je rozdiel byť taký a hentaký. Akože nezakladám si cely svoj život na tom že som takto orientovaný. Ale je to moja súčasť. Tak ako to, že mám rad seriály, vlaky, cestovanie. Ľudia ju mozu ignorovať alebo tolerovať. Ale ja nie. Ja ju musím akceptovať. Prijať. A tam vzniká tá otázka života a smrti. Ak by to som to dusil v sebe príliš dlho, čo dobré by z toho vzišlo? Najskôr nič. Uvedomujem si, že v tejto spoločnosti nebudem nikdy 100% akceptovaný. a tiež nebudem akceptovaný 100% zo strany lgbt strany. Ale je to len frakcia toho kto som. Ostatné často mňa ľudia berú v pohode. Ale toto konkrétne nie. Rozhodne to nie je prvá vec, čo o sebe hovorím pri každom rozhovore. To vzdy začne skôr “I like trains”.
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 08:13
@kokot1 nekonštukríny a zbytočný komentár. A nie. Ale presne o tom tam píšem. Každý vidí, to čo chce a ty chceš vidieť homoša, tak prosím, viď homoša.
 fotka
vladqog  16. 6. 2019 08:58
Co je to bisexualny naramok?
 fotka
kakofonicka  16. 6. 2019 09:07
v ramci LGBTI+ komunity je nepochopenych velmi vela ludi, take drag queens by podla mna mohli rozpravat ovela viac ako bisexuali (hlavne kvoli tomu, ze takym gayom vybojovali prava najma ony). a aj v ramci drag queens zase tie z nich, ktore su trebars transgender. proste toto bude furt, bohuzial. v ramci kazdej skupiny/komunity stale existuje nejaka majorita a minorita je nepochopena/ostrakizovana, napriek tomu, ze ta komunita ako celok je minoritou v spolocnosti a ohanaju sa casto nespravodlivostou. shit like that happens.

a nie, nemyslim si, ze tvoji kamosi zabudli alebo co. proste im je to mozno len jedno. mne je tiez jedno, s kym spavaju moji kamosi a nepotrebujem ich nalepkovat. akoze to, ze ty to povies a nehanbis sa za svoju identitu je pekne, ale nepripisuj tomu nejaku vacsiu hodnotu ako pripisujes. lebo normalnym ludom je to fakt jedno, pretoze su tolerantni a neriesia kktiny. a ked ta mrzi, ze im to je jedno a riesia radsej, aky si clovek a kamarat, tak potom nevjem us.
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 09:47
@vladqog to je náramok v troch farbách modrá-fialová-ružová.
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 09:53
@kakofonicka Oni na to naozaj zabudli. Verím tomu, že im to je jedno, ale minule sa mi potvrdilo, že sa na to zabudlo, dákou blbou poznámkou. Viem, že normálnym (aspoň trochu inteligentným) ľuďom to je šumafuk. A jasné chápem, že tam je to proste tak a že s tým tak hovno narobím, lebo však mám dáke životné ciele a plány, ktorých sa držím, ale jednoducho som toto nechcel nechať ma brzdiť - a brzdilo ma to. Teraz už nie, jednoducho každý si myslí, čo chce a ja idem ďalej, lebo viem, kto som, čo som. A môžem byť len rád, že väčšina ľudí to zobrala v pohode a v podstate im to je jedno. Problém je len tam, kde reálne vidím, že celý ja som im jedno. To sa nevzťahuje len na bisexualitu, ale na viac vecí. Ale na druhú stranu sa veľmi nečudujem, keďže ja som sa medzi tým začal posúvať iným smerom kariérnym, ktorý ma odňal od nich a idem si svoje - pretože nerád stagnujem na jednom mieste.
10 
 fotka
kakofonicka  16. 6. 2019 09:58
@jakzig k tomu poviem len tolko, ze aj moje bytie je velmi vela ludom jedno a to som s nimi svoju sexualitu ani nikdy neriesila to sa nad to musis len povzniest a mat v pazi aj ty ich
11 
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 10:19
@kakofonicka plánujem im to vytmaviť keď ma donútia ísť na ďalší výlet ale už šecko lebo trochu hnevajú ale som s nimi rád ale pri tejto konkrétnej skupinke mi to vadí inak je mi to šumák
12 
 fotka
athenodora  16. 6. 2019 10:25
Rada si čítam takéto texty, každý máme niečo svoje a odlišné v príbehoch. Je to super si byť sebou istý a to, že zabudli by som neriešila, je to zbytočné, hlavne, že ty to vieš, nebojíš sa s tým žiť a dajú ti niečo tvoji kamaráti s tým? Hlavne je podľa mňa, že tvoja polovička ta bude brat ako celok a ľúbiť ta aký si.
13 
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 10:49
@athenodora ale ja som kompletný ja nemám polovičku
Akože dá mi to pocit, že im môžem plne dôverovať aj v tomto ohľade, čo je super si myslím, ale aspoň jeden a najnovšie aj jeho priateľka sa so mnou o tom vedia otvorene baviť. Tak som spokojný s tým A ďakujem za komentár.
14 
 fotka
athenodora  16. 6. 2019 10:57
@jakzig mal si niekedy také časy, že si si myslel, že si čisto gay alebo si mal pocit, že si si niečo nahováral? Odkedy sa "špecifikuješ" ako bi?
15 
 fotka
xxar3s  16. 6. 2019 11:14
@jakzig ja by som nepovedal že je to napredovanie. ľudia v staroveku boli tolerantnejší a vôbec neriešili či je niekto bi, gay, alebo hetero. Muži bežne udržiavali okrem manželiek sexuálne vzťahy s chlapmi alebo aj so prostitútkami (prostitútky hétery mali vstarom grécku paradoxne vyšší spoločenský staus ako bežné ženy). Potom prišlo kresťanstvo a všetko sa zmenilo... zo sexuálneho vzťahu medzi rovnakým pohlavým sa stal ťažký hriech. A ľudia si začali zakladať na tom akú majú orientáciu. A teraz po 2000 rokoch sú ľudia stále menej tolerantní ako vtedy.
16 
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 11:32
@athenodora Mal som o svojej orientácií pochybnosti, to je jasné, zo začiatku som si aj mysle, že najskôr len na chlapcov, ale potom sa sa zadíval do jednej dievčiny a to potom už išlo samé, že tak najskôr teda nie som čisto na jedno, alebo druhé... a nakoniec som si pri tej dievčine dochrámal srdce, ale to je iný príbeh.
17 
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 11:34
@xxar3s nuž, k tomuto sa presne neviem vyjadriť, viem ako to je teraz - kvôli tomu kresťanstvu a nepáči sa mi to veľmi, ale tak čo mám robiť? Ignorovať časť seba? Ani mne sa niekedy nepáči , že niektorí ľudia si zakladajú najviac na svojej orientácií. To mne osobne príde už prehnané, ale zas tiež sa mi nepáči, že ľudia nevedia byť tolerantný, alebo to ani neskúšajú akceptovať.
18 
 fotka
vreskot000  16. 6. 2019 13:34
@kakofonicka gay okrem základných ľudských práv, čo je deklarované ústavou nemá mať právo na nijaké zvrhlosti, ktoré chce praktizovať.
19 
 fotka
antifunebracka  16. 6. 2019 17:14
Veď bi je 2. najlepšia orientácia, hneď po sapiosexualite
20 
 fotka
tikalok  16. 6. 2019 17:21
@vreskot000 wtf uveď pls nejaké príklady
21 
 fotka
elkiller  16. 6. 2019 18:49
som z toho v pici
22 
 fotka
vreskot000  16. 6. 2019 21:55
@tikalok homosexualne manzelstvo, teda manzelstvo uradne uzavrete nie len tak s niekym zit, adoptovat di deti, co povazujem za zvratene. Jednoducho to nejde spolu. Dalsia vec. Nemat deti nie je tragedia. Ja zenu nemam, chcel som byt knaz. Priatelku kedysi som mal. Ale na svadbu som neuvazoval. Manzelstvo jedine muza a zeny je platne, ostatne je neplatne. A to co som pisal si za tym stojim. Homosexuali maju blizko k pedofili, co je trestny cin. Teda deklarovat nieco toto aj nedajboze ustavou je v prvom rade chore, v druhom rade zvratene, a v neposlednom rade takyto zvazok je protiustavny.
23 
 fotka
jakzig  16. 6. 2019 22:14
@vreskot000 tak dlho ako pri tomto komentári som dlho nebol sklamaní.
24 
 fotka
tikalok  16. 6. 2019 23:30
@vreskot000 dopiči keď už na to ideme takouto chybnou logikou, tak kňazi majú k pedofílii ešte bližšie
25 
 fotka
morningcoffe  17. 6. 2019 00:09
O to je pekne, mas moju podporu
26 
 fotka
vreskot000  17. 6. 2019 03:18
@tikalok napriklad u ciganov je nie zriedka vyskytujuci sa incest.
27 
 fotka
tikalok  17. 6. 2019 06:07
@vreskot000 wtf snazis sa byt najviac mimo ako to ide, ci co
28 
 fotka
jakzig  17. 6. 2019 06:34
@morningcoffe ďakujem
29 
 fotka
vreskot000  17. 6. 2019 11:24
Chujovina cely blog a komentare
30 
 fotka
moonlawoo  18. 6. 2019 00:23
Napíš svoj komentár