Len pred pár dňami, po šiestich mesiacoch, presiahol počet mŕtvych priamo v dôsledku nového koronavírusu, denný prírastok obyvateľstva. A niekto je ešte stále schopný kecať o nejakej organizovanej depopulačnej agende? Ak by aj bola táto agenda skutočná, jej strojcovia by museli byť pekelne kurevsky neschopní, keď za celého pol roka dokázali zabiť iba toľko ľudí, koľko sa ich narodí každý jeden boží deň. Navyše, kvôli karanténe bol napríklad počet obetí autonehôd taký nízky, že ani keby počet mŕtvych na COVID−19 bol 100x vyšší, nebol by to žiaden úspech. Ukončenie karantény vo mne vyvolalo depresie, a to napriek tomu, že mestskí ľudia sa vrátili do svojho prirodzeného prostredia a v lese je mi konečne opäť príjemnejšie. Je to iba niekoľko dní, a Európa sa vracia do starých koľají. Voda v Benátkach je opäť mútna a nevidno v nej ryby, z pobreží Francúzska utiekli delfíny, korytnačky, ktoré sa počas karantény vrátili na Brazílske pláže, čelia smrti, rovnako ako aj milióny ďalších zvierat, ktoré sa začali navracať na svoje pôvodné územia, svetové mapy sa začínajú opäť červenať exhalátmi. Ulice zaplnené vrabcami, holubmi a diviakmi ma napĺňali šťastím, čo sa o uliciach zaplnenými autami a ľuďmi absolútne povedať nedá. Je mi smutno za rúškom a je mi smutno z ľudí, ktorí si neuvedomili príčiny a následky. To ale neznamená, že by sme sa mali cítiť bezradne a demotivovane. Mohli by sme si konečne všetci uvedomiť skutočné problémy a zahodiť za hlavu mýty, že prestať jesť mrciny a triediť odpad spasí svet. Nádor plodí neustále nové metastázy.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
motovidlo323  11. 6. 2020 16:08
Zlatá naivita
 fotka
james98  14. 6. 2020 00:44
Ja som sa stretával s úplne opačnými konšpiračnými teóriami, ktoré sú rovnako populárne. A teda v znení, že "koronavírus je len obyčajná neškodná chrípka a mocní v pozadí ju využívajú aby nás mohli ovládať. Dávajú nám náhubky, obmedzujú nám pohyb, chcú nás mať pod kontrolou a zarábajú na tom." Samozrejme, nikdy nedostaneš odpoveď na to, kto sú teda tí mocní, ktorí vraj vynalažili stámiliardy na to, aby ovládli každého štátnika počnúc Trumpom, cez Putina až po Matoviča. Táto početná skupina by využila tvoje argumenty na to, že vlastne majú pravdu.

Samozrejme, snažím sa argumentovať tým, že koronavírus nie je obyčajná chrípka, to v prvom rade. V druhom rade, že síce vírus nezabije polovicu planéty, práve naopak - ale čo ak išlo len o Obyčajnú opatrnosť spôsobenú správami o jeho nebezpečnosti? Čo iné by za tým mohlo stáť. WHO oznámi, že treba prijať opatrenia. Lídri ich začínajú prijímať. Jednoducho, sme len ľudia, ktorí sa boja nerobiť nič, keď celý svet niečo robí. Asi je však jednoduchšie všetko zvaliť na Tých nedefinovaných zlých mocných, ktorí každému zaplatia, "lebo nás chcú všetkých dostať". Uvoľňovanie opatrení potom interpretujú tak, že "mocní chcú nechať ovečky vydýchnuť a potom prídu ešte tvrdšie opatrenia to je náš koniec. A keď neprídu hneď, raz prídu!"
Napíš svoj komentár