Tretí deň som sa rozhodla navštíviť nejakú rozhľadňu. Vybrala som rozhľadňu Tábor na Kysuciach. Po takmer hodine sme sa dostali k firme, pri ktorej sa nedalo nechať auto. Snažila som sa nájsť nejaké blízke parkovisko, no neúspešne. Našla som teda ďalšiu rozhľadňu na Kysuciach, no ani tam sme sa nedostali. Po otrasnej ceste, som to vzdala, otočila sa a rozhodla sa ísť na rozhľadňu v Terchovej. 

   Na tejto rozhľadni som už pár krát bola. Vedela som čo ma čaká. Auto som nechala na parkovisku za Lidlom, hneď pod rozhľadňou. Na vrch Oblaz vedie prijemná cesta s náučnými tabuľami. Tesne pred záverom je mierni kopček s kamenistou cestou, kde si treba dávať pozor. 

   Keď bolo už dosť hodín, odrazilo sa to aj na počte ľudí. Keď som tam bola kedysi, stála tam len rozhľadňa, dnes stálo predo mnou aj srdce, ktoré lákalo turistov viac ako samotná rozhľadňa. Chvíľu sme pobudli, pofotili sa pri srdci a vyliezli na rozhľadňu. Väčšina turistov boli Poliaci. 

   Z rozhľadne mám najradšej pohľady na Terchovú a vrchy ako Malý a Veľký rozsutec či Stoh. Krásne sú tiež nočné pohľady na obec. Rozhľadňa je osvetlená. 

   Zaujímavosťou je, že na vrchu Oblaz, kde momentálne stojí rozhľadňa v minulosti pri filmovaní Jánošíka stála šibenica, na ktorej bol zbojník za rebro zavesený. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár