Zoznámili sme sa online. Ako inak, veď v skutočnom svete nedokážem zaujať. Zvyčajne ľuďom neodpisujem, ale jemu som odpísala, neviem prečo. Začalo to klasicky, zistili sme, že máme spoločné záujmy, počúvame rovnakú hudbu. Povedal mi, nech mu pošlem nejakú dobrú pesničku a tak som mu poslal moju najobľúbenejšiu. Dokázala som ju počúvať hodiny a ešte sa mi nezhnusila. Nie je od známej skupiny a tak som nečakala, že by sa mu extra páčila. Ale jeho reakcia ma prekvapila. Vraj je to dokonalá pesnička. A tak to pokračovalo, boli sme si veľmi podobný v mnohých ohľadoch. Ak veríte na niečo také, ako spriaznené duše, presne tak to vyzeralo. Osobne si myslím, že také niečo sa stane len vo filme alebo knihe. Ale všetko tomu nasvedčovalo. 

Malá dávka endorfínu nezaškodí, nie? 

Veľmi rád ľudí analyzoval a nešlo mu do hlavy, prečo niekto, ako ja, je nezadaný. Chcel to vedieť, všetko, moje temné tajomstvá. Prezradila som mu ich a on mi prezradil svoje. Jedno z mojich tajomstiev je, že chcem zomrieť. Smrť si prajem každý deň, aj v tedy, keď sa cítim dobre. Priznal sa, že tiež na tým rozmýšľal, radšej to ako byť navždy sám. Ale jeho plán bol vzdialený, môj nie. Prosil ma nech to nerobím a ja som mu to sľúbila. Bolo to zvláštne. Na pocit, že niekomu na mne záleží, nie som zvyknutá. Boli sme teda poriadny párik podivínov.

Jeden lepší, ako druhý! 

Áno, bolo to super. Písali sme si celé dni a stále sme si mali o čom písať. Mňa čakala ťažká skúška, jeho štátnice a navzájom sme sa podporovali. Stále mi opakoval, aký je to zázrak, že ma stretol, že som dokonalá a takú ako ja hľadal celý život. Z mojej strany to bolo podobné, tiež bol dokonalý. Hlave mi chodilo: "Je to skutočné? Naozaj sa to deje? Stretla som toho pravého?" Nikdy som neverila na nič také ako "ten pravý", ale s ním som verila aj na jednorožce. Rozprávali sme sa o všetkom, úplne o všetkom. O veciach, ktoré som nikdy nikomu nepovedala. Ten pocit, že sa môžem niekomu zveriť úplne so všetkým, bol na nezaplatenie. Všetko sa zdalo byť také... dokonalé. Až príliš dobré na to, aby to bola pravda. 

Vždy to tak je, bolo a aj bude.

Jedného dňa len tak mimochodom povedal, že po skúške ma čaká peklo, nech sa na to pripravím. Zostalo mi zle, začala som sa báť najhoršieho, že mi dá "košom". Ale viac to nespomenul. 

Dobre vieš čo príde...

Už som mala po skúške a stále nič. Odľahlo mi v nádeji, že si to rozmyslel alebo to nemalo byť nič hrozné. Ubehol deň, dva a potom to prišlo. Povedal, že už je čas aby na to peklo. Priznal sa, že po fyzickej stránke ho vôbec nepriťahujem. Nepotrebovala som ďalšie vysvetlenie. Spýtala som sa čo teda bude ďalej. Vraj bude veľmi rád, ak by sme zostali kamarátmi, ale pochopí, ak ho znenávidím. Ale nechce o mňa prísť. Ja som už bola hotová, mŕtvy výraz v tvári a slzy tiekli potom. Ale dalo sa to čakať. Tušila som to. No aj tak som to príšerne bolelo. Šiel spať, povedala som že idem aj ja ale nedalo sa. Plakala som asi dve hodiny, potom som zmazala celú našu konverzáciu. Vedela som, že by som ju znovu čítala a tým by som sa trýznila ešte viac. Zaspávala som so slzami v očiach. 

Zlomené srdiečko? Tak patetické.

Na druhý deň ráno mi napísal. Spýtal sa ma či som v pohode. Ak teda chce byť kamarát, tak ním bude. Povedala som, že som v pohode a nemusí sa báť. Vyzeral byť spokojný. Nasledujúce dny sme si písali normálne, ako kamaráti. To, že som pri písaní s ním mala slzy v očiach ani len netušil. Neskôr sme si prestali písať každý deň. Raz mi napísal on, raz ja jemu. Ale už to nebolo ako pred tým, už to bola len čistá, suchá "kamarátska" konversenzácia. 

A dlho-očakávaný návrat do starých koľají.

Už  dlhšiu dobu sa mi neozval. A stále mi nejde do hlavy jedno: prečo sa zdalo, že mu na mne tak záleží a zo dňa na deň to bolo preč?  Až teraz s odstupom času mi to príde tak, že len chcel mať čisté svedomie. Áno, nechcel ma mať na svedomí, ak by som si niečo chcela spraviť. Ale prečo všetko to úsilie, dať mi najavo, že som niekto výnimočný, že som dokonalá? Prečo????

 Záchod
Komentuj
 fotka
cos45  23. 7. 2017 06:42
No, v mladosti si clovek chce uzivat a mysli si, ze v neskorsom veku zacne brat lasku a podobne veci vaznejsie, ze to tak bude v poriadku. Nemusi brat veci vazne, ak nema urgentnu potrebu brat tie veci vazne. Kazdy si uvedomuje dolezitost rozne.
Tu je ale klasicky pripad, kde fyzicky vyzor vyhrava nad dokonalostou splynutia dusi. Mozno ti to tak nepripada, ale to, ze sa v niektorych veciach zhodujete, neznamena, ze ste spriaznene duse. Hudobny vskus sa meni a ten zvysok sa meni tiez velmi rapidne. To, co sa meni pomaly, si vacsina ludia ani neuvedomuje. Je to take velke, ako hora a zvycajne unika zmyslom pozorovatela, lebo nikdy nepripada do uvahy, ze by priamo ovplyvnovalo dianie... A co sa stalo, to je asi o tom, ze mu dosti zalezi na vyzore. Na to, aby si mohol vychutnavat dokonalost duse, potrebuje aj dokonaly obal. Je tazke to prijat, ale je to uz tak. Boh si mysli, ze vsetci sme dokonali, ako sme, ludia si to vsak nemyslia. Nie sme dokonali. Mame nedostatky...
Ale skus napisat nieco o tom, preco si myslis, ze na tebe nikomu nezalezi. To mi pride dost zavazny problem, ktory trapi asi dost vela ludi. Myslis, ze laska, vztah, atd. riesi kazdy takyto problem? Hm. Skus nieco o tom napisat, ak sa ti chce. Dakujem.
 fotka
hoperpohroma  23. 7. 2017 07:57
"si taka dokonala!" ... "btw, vobec ma nepritahujes"

neviem, ako ty, ale ja mam casto potrebu pytat sa seba preco. preco moj partner spravil tamto a preco tamto, nebola som dost dobra? nespravila som dost?

a casom zistis, ze nie vzdy to je tebou. ze pre niekoho mozes spravit vsetko a nebude to dost. typek bol kreten, ze sa s tebou zahraval. a este ti suverenne oznami, ze ta caka peklo, no dovi dopo.

drz sa a nepodcenuj sa. toto si si nezasluzila.
 fotka
freedomwriter  23. 7. 2017 09:42
@hoperpohroma @cos45
Chcem sa vám poďakovať za reakcie. Tieto výlevy sú pre mňa akousi formou terapie a nehľadám útechu, či pochopenie. Ale o to viac si cením ak to niekto urobí.

Chcela by som ešte dodať, že to čo bolo medzi nami, nebolo len o spoločných záujmoch a hudbe. Bolo o všetkom ostatnom. To, že dokonalosť neexistuje, sme si obaja dobre uvedomovali a brali sme sa takých aký v skutočnosti sme. A to bolo také dokonalé aj keď len na chvíľu.
A nemyslím si, že je kretén a ani necítim ku nemu nenávisť.

@Cos45 Určite napíšem niečo viac
 fotka
cos45  23. 7. 2017 10:04
Tento ale je kreten, vsak? (@Freedomwriter )
Screenshot

(aby sme si ujasnili pojmy)
 fotka
nespiacakraska  23. 7. 2017 10:53
Dala som smutné, pretože mi z toho prišlo smutno.
Súhlasím s @1 , napíš prosím ťa ešte niečo. Čokoľvek. Veľmi sa mi páči ako píšeš.
 fotka
kuko1965  23. 7. 2017 11:21
 fotka
freedomwriter  23. 7. 2017 11:21
@cos45 Neviem, nepoznám ho osobne. Ty snáď áno?
 fotka
cos45  23. 7. 2017 11:30
@Freedomwriter
Podla toho, co si o nom pisala, ze aky bol, ked som to cital, tak som si pomyslel, ze je to nejaky manik, ktoremu jasne o nieco ide, ale je prilis skuseny na to, aby robil veci nespravne. Dokonale veci neexistuju. Len dokonali klamari.
forall: A dievcata, zakladajte si na urovni a dobrych mravoch a vyzadujte to od chlapcov. Nepodliehajte nezmyslom spolocnosti a ani tomu, ze to musi byt dokonale. Ehm. Toto je asi zbytocne.
@Freedomwriter Uz sme dvaja, co sme zvedavi, tak sa tesime, ze nam napises.
 fotka
antifunebracka  23. 7. 2017 19:20
Je to smutné, ale stáva sa. Vyplač sa a choď ďalej. Nám, chlapom, sa to stáva bežne.
10 
 fotka
newcomer  23. 7. 2017 21:08
mne sa stalo take uz aspon 3-krat, ale v realnom svete....namiesto pisania si dosad pokec v parku, kine, v bare a bolo to podobne, najprv mame vsetko spolocne, povieme si vsetko o sebe a svojej rodine, flirtujeme jedna radost, a potom BUM! budme kamarati, a po mesiace ju znenavidim a ona sa este cuduje, ze co...bud rada, ze ta nevidel ako places, ze to vsetko bolo len cez internet, v realnej konverzacii je to 100-krat horsie
11 
 fotka
wistingher  24. 7. 2017 01:23
viem aké to je
12 
 fotka
plavam_zivotom  24. 7. 2017 14:27
Keby mi niekto z netu napísal, že ma čaká peklo a neozrejmil by mi prečo tak by som ho akurát tak poslala do piče a neuspokojila by som sa pokým by mi nevysvetlil čo tým myslel

Ak sa z netu nestretneš s niekým do mesiaca a nezačnete sa stretávať aj pravidelne je to v mojich očiach dávno mŕtvé... písanie je o ničom a nikdy ti neukáže človeka 100% v reálnom svetle.
Napíš svoj komentár