HP je super kniha... pre mladez. cim ste starsi, tym viac vidite, ako absolutne nic z toho sveta nedava logiku a ako nepremyslene a naivne to cele je. oproti tomu PP je kniha urcena primarne starsim premyslena do najmensich detailov (aj v ohladoch, ako je geografia, historia, lingvistika (vratne jej vyvoja pocas vekov), gramatika metalurgia atd atd
Harryho som zbožňovala, ale už som ho videla toľkokrát, že ma už ani veľmi nebaví, ale na seriál som zvedavá, určite mu dám šancu. Pána Prsteňov som roky prehliadala, ale pri manželovi som sa dáko na to namotala a páči sa mi, aj seriál Prstene moci ma veľmi bavil. Takže si neviem vybrať. 🤷♀️ Obe sa mi páčia, niekedy by som bez váhania povedala že Harry, len som ho už presytena po rokoch.
HP som si išiel ako decko celkom dosť. PP ma vtedy nebavil a teraz už nejak ani nemám chuť tomu dávať šancu. Aj keď vidím s akou vášňou to niektorí ľudia pozerajú dookola
@cltr0n@8 my sme teraz s 3kratom kukli celé HP aj PP. s čistým svedomím môžem povedať, že v HP sa drbnuté deti hrajú na čarodejníkov a že to je celé hrozne mid. PP je lepšie
@mytickaentita@9 to ti nebudem rozporovať, prvú knihu som prečítal keď som mal 8 a poslednú keď som mal 14. Keď som minule videl jeden z filmov tak mi to prišlo tak roztomilo-naivne, niečo čo bolo celkom primerane veku v ktorom som to konzumoval. Skôr rozprávka ako fantasy.
Ani jedno nebolo dobre, ale pan prstenov je vylozene priserny. Hovorim o filmoch, knihy som necital.
HP ma nejaky dej a nejaku hlbku postav. Nic z toho nie je sice vylozene dychberuce, ale je to tam. Taka rozpravocka, nieco sa deje, postavy nieco robia, chapem, ze dakomu sa to moze pacit.
Pri PP, na druhej strane, mam stale podozrenie, ze som obetou nejakeho koordinovaneho trollingu, ked mi ludia vravia, ze sa im to paci. To je tak prazdne po vsetkych strankach, ze si ani len nedokazem predstavit, co sa na tom niekomu teoreticky moze pacit. Jedina zabavna hodnota toho spociva v tom, ze si clovek moze robit picu, ze ake to je zle.
Mame zloducha, o ktorom viem tolko, ze je zly zloduch co chce byt zly, a preto je zly a ze je zly viem tak, ze proti nemu dobri bojuju. Skvele, tomu vravim motivacia.
Ale dobre. Ako teda tohoto vsemocneho zloducha porazime? No, ukazalo sa, ze tato borderline vsemocna entita ma moc schovanu v prsteni. Prst s ktorym mu len tak odsekol random typek. Okej, akoze, nie som si isty, ci som v tomto bode zrovna ocareny jeho power levelom, ale budis.
Prsten treba znicit! Ofc, ze treba. A co teda ten prsten vlastne robi? Ten uzasny, uzasny prsten s tak extremnym mnozstvom sily? Ta, ked ho mas pri sebe, budes kus kokot a ked si ho nasadis, budes neviditelny. Yay. Tazko si predstavit mocnejsi magicky artefakt.
Dobre, no, hlavny zloduch posobi, ehm, mixed dojmom, ale tak moznoze to zachrania ostatni. Napriklad jeho nesmrtelni sluzobnici, co mali tiez prstene ci kiu mariu. Ako sa neskor ukaze, daju sa zahnat faklou a najhorsieho a najstrasnejsieho z nich dokaze zabit random zena za to, ze je zena.
Dobre, dobre, s antagonistami to nevyzera dobre. Pozrieme sa na protagonistov. Soulless typek, co kraca s prstenom, cumi do blba a raz za 30 minut povie 4 genericke slova. A jeho simp, pardon, kamarat, ktoreho jedina povahova crta je, ze je jeho kamarat.
Neschopny trpaslik, ktoreho kazdy vacsinu casu straight out ignoruje.
Elf, ktory sa obcas utrhne z retaze a zacne davat ujebane nezmyselne monology.
A v neposlednom rade, VELKY carodejnik, ktoreho demonstrovane magicke schopnosti prekona 5rocne dieta s balickom hracich kariet, desiatimi minutami treningu a youtube videom o magickych trikoch.
Vo vsetkych troch filmoch (a to som pretrpel extended verzie, nech mi nahodou nieco neunikne) nebol jediny element, ktory by nebol vylozene komicky zly. To je ako blueprint pre fantasy seriu. Ako odovzdat technicke vykresy stavby a predstierat, ze je to hotovy dom. Velmi hrube obrysy deja, postav, motivacii, artefaktov, ale tym to hasne.
@14 Vecna hanba a zatratenie prinalezia tomu, kto slova taketo vypusti z ust cieliac ich zhubnou energiou sta sipom prenikavym az do hlbky srdca na 3kratadosta, syna 4kratadosta. Netusis vsak, ze tvoje usilie je marne! Jed srsiaci z tvojich ust nikdy neskoli pravdu, cistotu a dobro!
@vladqog@19 ano, vsak ja JKR vbc nechcem nejak zhadzovat, hovorim, pre deti a mladez je to fakt dokonala kniha, ma neskutocny rozpravaci talent, uzasne vie vystihnut charaktery, vystavat napatie atd atd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
HP ma nejaky dej a nejaku hlbku postav. Nic z toho nie je sice vylozene dychberuce, ale je to tam. Taka rozpravocka, nieco sa deje, postavy nieco robia, chapem, ze dakomu sa to moze pacit.
Pri PP, na druhej strane, mam stale podozrenie, ze som obetou nejakeho koordinovaneho trollingu, ked mi ludia vravia, ze sa im to paci. To je tak prazdne po vsetkych strankach, ze si ani len nedokazem predstavit, co sa na tom niekomu teoreticky moze pacit. Jedina zabavna hodnota toho spociva v tom, ze si clovek moze robit picu, ze ake to je zle.
Mame zloducha, o ktorom viem tolko, ze je zly zloduch co chce byt zly, a preto je zly a ze je zly viem tak, ze proti nemu dobri bojuju. Skvele, tomu vravim motivacia.
Ale dobre. Ako teda tohoto vsemocneho zloducha porazime? No, ukazalo sa, ze tato borderline vsemocna entita ma moc schovanu v prsteni. Prst s ktorym mu len tak odsekol random typek. Okej, akoze, nie som si isty, ci som v tomto bode zrovna ocareny jeho power levelom, ale budis.
Prsten treba znicit! Ofc, ze treba. A co teda ten prsten vlastne robi? Ten uzasny, uzasny prsten s tak extremnym mnozstvom sily? Ta, ked ho mas pri sebe, budes kus kokot a ked si ho nasadis, budes neviditelny. Yay. Tazko si predstavit mocnejsi magicky artefakt.
Dobre, no, hlavny zloduch posobi, ehm, mixed dojmom, ale tak moznoze to zachrania ostatni. Napriklad jeho nesmrtelni sluzobnici, co mali tiez prstene ci kiu mariu. Ako sa neskor ukaze, daju sa zahnat faklou a najhorsieho a najstrasnejsieho z nich dokaze zabit random zena za to, ze je zena.
Dobre, dobre, s antagonistami to nevyzera dobre. Pozrieme sa na protagonistov. Soulless typek, co kraca s prstenom, cumi do blba a raz za 30 minut povie 4 genericke slova. A jeho simp, pardon, kamarat, ktoreho jedina povahova crta je, ze je jeho kamarat.
Neschopny trpaslik, ktoreho kazdy vacsinu casu straight out ignoruje.
Elf, ktory sa obcas utrhne z retaze a zacne davat ujebane nezmyselne monology.
A v neposlednom rade, VELKY carodejnik, ktoreho demonstrovane magicke schopnosti prekona 5rocne dieta s balickom hracich kariet, desiatimi minutami treningu a youtube videom o magickych trikoch.
Vo vsetkych troch filmoch (a to som pretrpel extended verzie, nech mi nahodou nieco neunikne) nebol jediny element, ktory by nebol vylozene komicky zly. To je ako blueprint pre fantasy seriu. Ako odovzdat technicke vykresy stavby a predstierat, ze je to hotovy dom. Velmi hrube obrysy deja, postav, motivacii, artefaktov, ale tym to hasne.