Mate nejake jedlo, na ktore mate doma vzdy suroviny a robite ho, ked sa vam nechce nejak extra varit? Mozete sa podelit s receptom, kedze to nase uz jeme celkom casto
U nas su to cestoviny s hotovou paradajkovou omackou z obchodu, tuniakom v oleji a olivami. Tieto suroviny dlho vydrzia a preto ich mame vzdy v zasobe a ked sme hladni a lenivi, tak len dame varit cestoviny a zmiesame ich s omackou, tuniakom a olivami
Keď zbadzujem na súťaž tak pijem proteín ale ak je to fuk tak asi žihlavový čaj ( nie z obchodu XD ) alebo zohrejem mlieko vyberiem z mikrovlnky a pridám med , fajná pochuťka
no, treba rozlišovať, či sa jedná o celý rýchly recept i s prípravou alebo len čo sa rýchlosti samotnej tepelnej úpravy týka. Napr. také kysnuté veci sú zdlhavé čo sa týka kysnutia, času ale človek sa tomu aktívne venuje dokopy pár minút. Naopak také stirfry človek pripraví za 5 minút, no kým všetko nakraja, umyje ryžu, tak to zaberie i aktivnych 45 minút.
takže keď sa jedná o kompromis, často si pečiem zeleninu so zemiakmi, prípadne s kuskus šalátom. Človek tam hodí čo má doma, ochutí koreninami a dá na 250° piecť na 15-20 minút a je to super samé o sebe s chlebom.
i taký granadír je celkom fajn a je veľmi lacný na suroviny.
robím si i urýchlene rizoto, kedy použijem bujón, víno a nechám ryžu nie do úplna uvariť a potom tam pridám zbytkovú vodu kvôli tej krémovosti, mrazenú zeleninu alebo čo chcem, syr a mám hotové.
alebo keď sa mi naozaj nechce. nejaký polotovar, napr. buchty ktoré polejem len čokoládovým pudingom (zmiešam čokoládu alebo kakao s kukuričným škrobom) , alebo nejaké šuľance a pod.
v súčasnosti dosť často robím cestoviny, buď citrónové s orechami alebo aglio e olio s paradajkami.
nemám rád komplikované recepty, jedine, že chuťovo stoja za to im venovať taký čas
Mrazená pizza, mrazené bryndzovozemiakove pirohy, instantné cestoviny... keď sa nám fakt nechce variť alebo sme veľmi hladní alebo nejaký vege polotovar s pečeným zemiakmi
Co ja viem asi nie, proste vzdy idem do obchodu ze viem ze uz doma moc jedla nemam tak sa po ceste domov od hocikial zastavim v obchode, preco by som sla domov ked tam neni jedlo ved to je jasne ze budem hladna hmm?
Aha ale to bude asi tym ze vzdy presne dopredu kupujem jedlo co budem jest a nie ze najprv kupim random veci v obchode a potom doma premyslam co budem jest ze pisem si do poznamky v mobile na najblizsie dva dni ranajky, obed, desiatu, veceru a to si nakupim a hotovo
Vždy mám ryžu a pohánku, v chladničke tofu, tempeh a v konzervách cícer, fazuľu+ nejakú zeleninu a samozrejme lečo, to je ľahké na prípravu, keď sa mi nechce robiť z čerstvej zeleniny
@rambo30 tak ale ak som hladny, teple mlieko s medom alebo zihlavovy caj ma urcite nezasytia akoze ak teba ano, tak ti to prajem, len mi to prislo neuveritelne dost
Ale inak zásadne pripravujem len jedlá, kde ma to stojí nanajvýš polhodinu aktívneho úsilia (ak je niečo v rúre alebo na sporáku a len občas idem skontrolovať, nerátam to do toho )
akože keď sa chcem nasýtiť taaak... buď cestoviny, klasika... s takými omáčkami boloňskými, talianskymi , kečupom, kdečím... a potom polotovary čo už sa hodí len do fritézy trebars camembert s brusnicovou omáčkou, nugetky, zelenina s bylinkovým maslom a tak...
ale nemám rada také radšej navariť riadne... ale čo mám fakt rada sú šaláty, že len na to opečiem syr alebo kuracie mäso, to nie je neviemjak zložité a časovo náročné
aaa hej ešte kupujeme taku už varenu kukuricu (normalne vcelku) že touž len do mikrovlnky na chviľku zohriať... abo take tie male pizze, čo za 10 min su hotove... a kaše rôzne... vločky s rôznymi prichuťami a potom tie krupicove a mliečne a všetko možne bananove, čokoladove, malinove, jablkove...
@milgamman zalejem horucou vodou, pridam med, orechy, hrozienka, pripadne hocico a som najedeny. ziadne ine jedla mi nenapadaju, co sa daju z vlociek robit.
Moja istota je ovsena kasa. Ked som extra leniva tak robim len to a vzdy mam do toho kopec veci co pridat a ochutit aby bola uplne skvela. Lubim to velmi
A osobne sa mi moc nestava, ze nemam co. Pretoze uz mam komplet chladnicku aj s velkym mrazakom, z ktoreho je vzdy co vytiahnut. Varim vo vacsom a mrazim, a potom uz len k tomu dorobim prilohu a salat, ktore musim mat cerstve ofc. Napriklad dnes som si tak vytiahla polievocku a mam aj stroganoff keby bolo treba.
@willbebetter ja mám tiež rada ovsené kaše, ale to sa mi hodí len na raňajky, uprostred dňa si to nedávam. A poslednú dobu si idem pohánkové vločky. Odporúčam jedávam so strúhaným kokosom, medom a banánom nakrájaným na kolieska
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
krupicova kasa
palacinky
a nieco mrazene
ale tiez mame vzdy tofu+kuskus+hocijaka zelenina
krupicova kasa
zeleninovy salat
takže keď sa jedná o kompromis, často si pečiem zeleninu so zemiakmi, prípadne s kuskus šalátom. Človek tam hodí čo má doma, ochutí koreninami a dá na 250° piecť na 15-20 minút a je to super samé o sebe s chlebom.
i taký granadír je celkom fajn a je veľmi lacný na suroviny.
robím si i urýchlene rizoto, kedy použijem bujón, víno a nechám ryžu nie do úplna uvariť a potom tam pridám zbytkovú vodu kvôli tej krémovosti, mrazenú zeleninu alebo čo chcem, syr a mám hotové.
alebo keď sa mi naozaj nechce. nejaký polotovar, napr. buchty ktoré polejem len čokoládovým pudingom (zmiešam čokoládu alebo kakao s kukuričným škrobom) , alebo nejaké šuľance a pod.
v súčasnosti dosť často robím cestoviny, buď citrónové s orechami alebo aglio e olio s paradajkami.
nemám rád komplikované recepty, jedine, že chuťovo stoja za to im venovať taký čas
#student
Nejaké rozumnejšie mrazené polotovary
A väčšinou vajíčka a rybacie konzervy (ak mi zrovna nedôjdu zásoby) a nejaká strukovina
ale nemám rada také radšej navariť riadne... ale čo mám fakt rada sú šaláty, že len na to opečiem syr alebo kuracie mäso, to nie je neviemjak zložité a časovo náročné
A osobne sa mi moc nestava, ze nemam co. Pretoze uz mam komplet chladnicku aj s velkym mrazakom, z ktoreho je vzdy co vytiahnut. Varim vo vacsom a mrazim, a potom uz len k tomu dorobim prilohu a salat, ktore musim mat cerstve ofc. Napriklad dnes som si tak vytiahla polievocku a mam aj stroganoff keby bolo treba.