Tento nadpis dneska píšem druhý krát. A možno sa mi podarí aj tretí. Podľa toho, ako sa mi bude chcieť. Normálne - na svojom blogu - rozoberám veci o živote a podobne. Preto som rozmýšľala čo spraviť s birdz.sk. Prečo sa vlastne na toto prihlásiť? Ako si tak uvedomujem, nevadí mi, že opakujem svoje nápady z blogu. Sú predsa moje, nie?
No a veci, ktorými sa (neu)stále zaoberám, sú predsa o odhaľovaní života. Akého? No celého. Proste pomáhanie ľuďom, ktorí sú na niečom zavíslí, pomáhanie ľuďom, ktorí majú problémy zo životom a podobne. Mám pätnásť. Áno, na takúto prácu som možno ešte mladá. Ale málokto si uvedomuje, že práve takíto mladí ľudia, dokážu pomôcť. Majú viac energie a sily. Síce nemajú toľko skúseností ako iní, ale ak sa už v takomto mladom veku niečomu venujeme, dokážeme sa potom neskôr stať profíkmi. Baví ma pomíhať druhým ľuďom pasovať sa so životom. Lenže priznávam, že aj ja sa sem-tam musím pasovať so svojim.

Takže moje múdre "myšlienky" na dnes? Ach jaj! Najradšej by som skopírovala celý článok. Ale to by bolo "kopírovanie". Takže v podstate iba to hlavné poviem. Čo som dneska zistila? Že!

1. Zamilovať sa je príliš jednoduché. Ale ODmilovať sa je ťažšie. Ja osobne stále rozmýšľam iba nad Maestrom Ardonickom, ale vždy môžem vedieť, že sa tu každé poobedie zjaví a nenechá ma samu, ani keby sa dialo čokoľvek. Ale čo robiť keď sa zamilujeme do človeka, ktorí nás nenávidí? Ba dokonca nepriateľa? No... Na to zatiaľ bohužiaľ odpoveď nepoznám.
2. Rasizmus a ja. Vždy som si myslela, že rómovia sú cigáni a podobne. Lenže po čase si uvedomujem, že všetci zlí nie sú. Nemám rada tých, ktorí nadávajú do druhích za to, ako vyzerajú a akú farbu pleti majú. Pred tým som bola rovnaká. Poznám veľa rómov. Žijem v dedine, kde starostom je róm, kde dve tretiny sú rómovia. A žijem v cirkvi, ktorá pomáha RM (rómskej misii). Nevadí mi, že si ľudia o mne myslia, že som iná. Nevadí mi, keď si vravia, že som blázon. Práve naopak! Teším sa z toho...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár