Najhoršie horory, kto kedy natočil:

6. Chain Letter (2010)

Príbeh o partii teenagerov, ktorí obdržia správu na mobile, že ak ju neodošlú ďalej zomrú do niekoľkých hodín tou najkrutšou smrťou. Spočiatku sa to zdá byť celkom slušná podívaná, ale ono ten dej je úplne nezmyselný. Vrah, ktorý mimochodom vyzerá ako spláchnutá múmia, zabíja reťazou ľudí len pre nejakú obyčajnú správu? WTF.

5. Seed (2007)

Fekálny príbeh o masovom vrahovi, ktorý prežije elektrické kreslo, dokáže sa vyhrabať z hlbokej zeme, vie vymaľovať dom tĺčikom do hlavy, plávať ako Zohan, sa chce sa pomstiť tým, čo ho odsúdili. Najabsurdnejší je na tom koniec.

4. Grave Encounters 2 (2012)

Found-footage, v ktorom sa skupinka antihrdinov snaží natočiť v psychiatrickej liečebni dokument o paranormálnych javoch už poznáme z jednotky. Jeho mladší braček ma celkom milo prekvapil, ale pri neuzavretom konci som sa musel mrknúť na pokračovanie. Veru, toto si nový režisér u mňa riadne pokašlal. Duchovia normálne ovládajú kamery a točia, hrdina z jednotky vyzerá ako reinkarnovaný Ježiš Kristus, ktorý prežil vyše 9 rokov v podzemí, kŕmil sa potkanmi a postavu má ako kulturista. A koniec je na zaplakanie.

3. Wrong Turn 5: Bloodlines (2012)

Od trojky už sa to valí z kaluže do blata. Režisér Declan O'Brien (natočil mimo toho Sharktopus) je jednoducho nepoučiteľný, ktorý nemá žiadnu štipku hrdosti a rozhodol sa ešte viac pokašľať kedysi slušné Wrong Turn. Mesto prekypuje slávnosťami, kanibali, ktorí sú tentokrát vedení za ručičku šialeným človekom (slávny Pinhead), sa rozhodnú zaútočiť v noci v prestrojení. Hlavnými hrdinami sú znovu teenageri spolu so šerifkou, ktorí sa silou mocou snažia ubrániť. Scenár je od veci a neodpustiteľný. Hrdinovia sa chovajú mizerne, majú horúce zbrane, sú v presile a aj tak skapú všetci.

2. Crawler (2009)

Videl som filmy s vraždiacimi mravcami, kobylkami, osami, slimákmi, ale kto by povedal, že vznikne niečo tak nehorázne ako Vraždiaci buldozér s chápadlami, čo zabíja ľudí?

1. Megashark vs. Giant Octopus (2009)

Nič odpadovejšie som zatiaľ nevidel. Stačí vidieť epickú scénku ako žralok vyskočí a zožerie lietadlo a hneď si spravíte svoj názor. Ako paródia by to bolo v pohode, ale ako horor je to jednoducho odpad všetkých odpadov. Najvtipnejšie na tom je, že je aj o trošičku lepšie pokračovanie.

Moje najlepšie horory:

6. P2 (2007)

K filmu som sa dostal náhodou a som veľmi rád, že tomu tak je. Sú Vianoce, mladá pracovníčka odchádza sama z práce, ale jej auto nejde naštartovať. Keď sa obráti na zdanlivo nevinného strážcu, začína sa najhoršia nočná mora jej života. Prebúdza sa omráčená a pripútaná v podzemnom parkovisku. Atmosféra je temná, soundtrack od Elvisa (Blue) ohromný a scény psychologicko-desivé.

5. Drag me to Hell (2009)

Tentokrát zamerané na duchárčinu. Finančná úradníčka odmietne starú pani, ktorá sa jej rozhodne pomstiť za to pomocou démonských síl. Napätie sa dá krájať vo veľkom.

4. Sinister (2012)

Ambiciózny spisovateľ sa presťahuje do nového domu spolu s rodinou, kde sa inšpiruje desivými vraždami, ktoré sa odohrali v okolí domu. Podľa natočených záberov zisťuje, že niečo strašné a záhadné sa ukrýva v pozadí. Je to skvele spracované a strach ovládne diváka okamžite.

3. Orphan (2009)

Manželia sa rozhodnú pre nového člena rodiny, adoptovať si na pohľad milé dievča. Postupom času sa z nej kľuje ozajstný diabol, ktorý sa pokúša zabiť celú rodinu. Najväčšie plus je psychológia záporáka a samotný záver.

2. Evil Dead (1981)

Partia kamošov si ide oddýchnuť na odľahlú chatu v lese. Keď však objavia knihu mŕtvych, vyvolajú temné sily z lesa, ktoré sa ich snažia ovládnuť jeden po druhom. Desivé scénky sú v hojnom množstve a gore efekty slušné. Po pozretí siahnite aj po pokračovaniach. Remake moc nepotešil, ale stojí tiež za to.

1. The Conjuring (2013)

James Wan, majster na horory, natočil jeden z najlepších hororov, ktorý si vyslúžil moju pozornosť a dočkal sa aj uznania. Niečo na štýl sinister- rodina sa presťahuje do domu, ktorý je opradený desivou povesťou o mŕtvom dievčatku v dome. Niečo nenávistné, démonické ich chce ovládnuť. Atmosféra filmu je komorná, zvuky pekne vygradované a desivých scénok požehnane. Zrejme horor roka 2013.

 Blog
Komentuj
 fotka
sisooolq  17. 8. 2013 18:57
Hej, Sinister je fakt dobrý!
 fotka
miaja  17. 8. 2013 19:43
orphan a sinister som videla tie su ozaj dobré o ostatných som anilen nepočula ...
 fotka
dannyd14  17. 8. 2013 21:21
A sakra, som zabudol Blair Witch do 1. kat.
 fotka
myschka  18. 8. 2013 13:14
paci sa mi ze si dal do zoznamu stary Evil Dead, nie 2013-tku



povodne som chcela napisat ze zoznam je slaby, ale ako tak nad tym rozmyslam, mam skor pocit ze nie je z coho vyberat

aspon co sa kvalitnych ducharin tyka
 fotka
barky  18. 8. 2013 13:30
podľa mňa je zoznam čo sa tých naj týka slabý.. máš plus za evil dead
 fotka
dannyd14  18. 8. 2013 13:32
@myschka mám urobiť väčší výber filmov nabudúce?... tých zlých som chcel dať aj viac, lenže tých kvalitných je fakt málo, chcel som aby to bolo vyvážené, ale moźno, že by sa našli také nie také kvalitné ako tieto, ale stoja za pozretie.
 fotka
dannyd14  18. 8. 2013 13:34
@barky vieš, mám stále smolu, že narážam na samé prkotiny, ale díky aj tak
 fotka
tequila  6. 2. 2023 16:26
no podla mna aj tie naj boli slabe... skus neutecies
 
 fotka
dannyd14  7. 2. 2024 14:27
@tequila @8 ked pozeram na to s odstupom casu, tak musim uznat, ze som celkovy vyber prehnal, hlavne co sa tyka tych naj, pri niekrorych som bol dost subjektivny, ale to je aj tym ze som mal malo napozeranych hororov v tom case 😃 dnes by ten zoznam vyzeral uplne inak. Aj sa hanbim trochu, ze som nespomenul klasiky ako Psycho, Votrelec, Halloween, Exorcista, Mucha, Pad do tmy, Rec a pod. 😃 ono je to aj tazke vybrat, ked horory sa skladaju z tolkych subzanrov, ktore sa tazko porovnavaju a kazdy preferuje nieco ine. Ale celkovo su asi najlepsie stare klasiky.

Neuteces ma nebavil, cakal som viac od toho, aj ked zaciatok vyzeral slubne, ale taky "Usmev" bol fajn na ten styl. Alebo taky "Visit", kde nie su ziadni duchovia, monstra a pod., ale aj tak som sa dost bal pri tom 😃.
Napíš svoj komentár