Snáď na 3x toto zhrnutie napíšem. Totiž, dvakrát som sa do toho pustila, a v polke sa na to vykašlala. Každopádne možno je fajn si spraviť takúto slovnú spomienku, a keď sa sem za x rokov prihlásim, zmažem to ako všetky blogy ktoré som tu mala. Srandičky bokom. 

Január. 

Ten začal zaujímavo. Dala som sa zlanáriť smskou, že mám na niké free spiny, a zrejme šťastie začiatočníka, vyhrala som na rulete z 50 centov 10 000 eur. Prišlo to naozaj vhod, pretože sme v tomto roku chceli pomeniť nejaký nábytok v dome a aj sa povenovať malým rekonštrukciám. Konečne sa nám podarilo nájsť posteľ, ktorá spĺňala všetky naše požiadavky a šťastie sa usmialo aj na zostavu do obývačky. 

Február.

Ten sa niesol v znamení rozhodovania sa, akú svadbu si predstavujeme. Došlo aj k veľkej zmene, kamarátka ktorá mi mala ísť za svedka sa už pár mesiacov tvárila dôležito, že vlastne nevie či bude mať čas na svadbu prísť, tak som ju zrušila a požiadala bratovu priateľku. Kamarátka to samozrejme nezvládla a urazila sa, ale o tom neskôr. Tento mesiac sa niesol aj v znamení sobôt na autobuse, kde som robila morálny sparing svojej polovičke. 

Marec.

Marec bol na emócie asi najkritickejší. Kamarátka ktorú som spomenula vyššie ma začala citovo vydierať. Našťastie to nebolo u nej nič nové, prešli sme si tým rok dozadu, keď som si dovolila nájsť partnera, odsťahovať sa a nevenovať jej už 100% svojho voľného času. Vďaka bohu som už na toto imúnna a aj keď ma to vo vnútri trápilo, vedela som že nemá zmysel jej niečo vysvetľovať. Aby som nevyznela nejak zle, skúšala som to predtým veľa krát, ale keď je niekto zahľadený do seba, moc vody nenamútim. Inak v tomto mesiaci nás čakala aj prvá kontrola včiel. Všetky rodiny prežili.

Apríl. 

Na začiatku mesiaca sme si sľúbili víkend niekde v Tatrách. Na ten žiaľ nedošlo. Oteplilo sa a keďže bývame na dedine v dome, záhrada si pýtala pozornosť. Pôvodne sme chceli zvaliť len jednu búdu, nakoniec sme okrem toho stavali časť nového plotu, zalievali dve betónové platne, jednu pod gril, druhú pod pelety. Inak čo tá cena? Našťastie sme vychytali firmu, kde tú cenu ešte moc nehrotila a tak sme nakúpili zásoby na tri roky dopredu. 

Máj. 

Nebudem klamať, tu mi už trošku stískalo ritku. Za dva mesiace sa berieme a nemáme vybavené nič. Najvtipnejšie bolo stretnutie s farárom, ktorý s nami na príprave riešil len náš život, nasmiali sme sa ako kone. Je to paradox, pretože nebolo človeka, ktorý by na neho nenadával, že je uzavretý a prísny. Verte mi, nie je. Podarilo sa mi zariadiť kostol, miesto na večeru a aj kroje. To boli totiž naše svadobné šaty. 

Jún. 

Tento mesiac zbehol ako voda, doriešila som všetko podstatné, ani neviem ako a mali sme tri dni pred svadbou. Ten večer si náš svadobný šofér prišiel po výslužku, a slovo dalo slovu sedeli sme do neskorej noci v altánku a spili sa pod obraz boží. Aby som vysvetlila, ja som to premotivované slniečko, ktorému nikdy nebýva zle. Toto ráno ale bolo iné. Nikdy som opicu nezažila, tento krát ale myslím že som sa k nej trošku priblížila, lebo som bola po zobudení smädná a trošku ma bolela hlava. Aby som nezabudla, stáčali sme aj med. 

Júl.

2.7.2022 - V ten deň sme si povedali áno v kruhu rodiny  a priateľov v lone prírody v kostole na Čiernom Váhu. Všetko bolo dokonalé. Keďže sme nerobili hostinu, ale len večeru pre rodinu, rozhodli sme sa spraviť malé občerstvenie v okolí kostola. Hrala hudba a ja som bola fakt šťastná. Na ďalší deň sme šli pozrieť na záver východnianskych slávností, rozlúčili sa rodinou a keď všetci odišli, zamysleli sme sa, či sa niečo týmto aktom zmenilo. Usúdili sme, že nie. V tomto mesiaci sme konečne niekam vycestovali - konkrétne do Nórska za mojim otcom a bratom. Prežili sme tam nabitý predĺžený víkend na ktorý budeme spomínať ešte dlho. 

August. 

Na ten nespomínam rada. Všetko čo sme nestihli v júli, si nás počkalo teraz. Maľovanie maštale, práca na gabiónovej stene, ktorá zatieňuje gril od cesty, práca na záhrade, skladanie sena, zabíjačka barancov, vynášanie hnoja. Ale nie je to len o tom brať, treba sa o všetko aj starať, keď chceme žať. To je inak náš veľký sen. Byť čo najviac nezávislí a dochovať a dopestovať si čo najviac. Skoro by som zabudla. Praskla nám jemne trúbka v stene. Všimli sme si to po mesiaci, keď som odtiahla gauč. Viete si predstaviť tú spúšť 

September.

Hovorila som že na august nerada spomínam? Tak na september duplom. Na ten sme mali naplánovanú prerábku chodby so špajzou, mali nám prísť kominári frézovať komín a mala byť aj svadobná cesta. Lenže môj manžel si na začiatku mesiaca zlomil ruku. Všetky stavebné práce ostali na mne, cez vysekávanie nových dverí, murovanie, pokladanie dlažby. Samozrejme s jeho asistovaním za chrbtom. Svadobná cesta sa preložila a kominári narobili viac bordelu ako roboty. 

Október.

Ten som sa zaprisahala, že nepohnem ani prstom. Aká som bola naivná však? Bolo nám málo stavebných prác, tak sme sa rozhodli na poslednú chvíľu potiahnuť elektriku zemou, lebo doteraz nám šla vzduchom. Tu ma čakalo "len" zahrabávanie jamy ktorá sa nám ťahala popri celom dome. Prišiel čas aj na posledné zaliečenie včiel a ich zazimovanie. Aby som nebola len negatívna, tento mesiac sa mi narodilo krstniatko. Mega som sa potešila, aj keď moja psychika na tom bola horšie. Bola som vyčerpaná, nervózna a vo vnútri smutná, pretože nám sa splodiť zatiaľ nepodarilo.

November. 

Tu už nastala pohoda. Ja ako milovník Vianoc som odpočítavala dni do adventu, samozrejme príprava na výzdobu bola celý mesiac. Neudialo sa nič prevratné, konečne sme viac oddychovali ako pracovali a dokonca sa nám podarilo zájsť aj na nejaký výlet. 

December.

Ten je pre mňa najradostnejší. Je síce skoro na nejaké predčasné závery a radosti, ale ak pôjde všetko hladko, rok 2023 bude pre nás prelomový. Bude nás o jedného viac. Je ešte len začiatok mesiaca, a neviem čo nám ešte prinesie, tak by som tu možno zhrnula, čo som sa tento rok naučila. Na nový rok sme si dali predsavzatia, že nedele budeme tráviť úplne offline a nikdy nebudeme chodiť spať alebo odchádzať z domu nahnevaní. Úprimne môžem zhodnotiť, že to boli tie najlepšie rozhodnutia, ktoré náš vzťah ešte viac prehĺbili. 




A to bol môj rok 2022 - gýčovo poviem - veľa mi vzal ale o to viac mi dal.

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  7. 12. 2022 16:31
cooo ty si z 50 c zarobila 10000 €? OOOOOOOOO
 fotka
christodoulou  7. 12. 2022 18:21
@tequila veru náhodou sa zadarilo ?
 fotka
bebekex  7. 12. 2022 23:01
mily blog
vyjadrujes sa ako moja mama
 fotka
tequila  8. 12. 2022 16:19
co ti prasi, brutal... neskutocne stastie mas, vies o tom? nauc ma, ako na to
 fotka
11monika11  9. 12. 2022 12:21
K tomu decembru, znamená to, že už môžeme gratulovať, či to je zatiaľ len plán?

Inak, veľmi pekne napísané
 fotka
christodoulou  19. 12. 2022 20:31
@11monika11 ďakujem, a zadarilo sa, len prvé týždne sú rizikové <3

@tequila svokra mi povedala, že som sa musela za mládi v hovnách vykúpať, nie že som do neho pre šťastie stúpila
 fotka
lenkaska1  28. 12. 2022 02:13
Krásny blog

Predsavzatia ste si dali úplne úžasne, nechodiť spat nahnevaní sa snažím aj ja aplikovať a nedeľa offline znie tiež super

Držím palce, nech to s tým dieťatkom dobre dopadne
 fotka
christodoulou  5. 1. 2023 15:42
@lenkaska1 ďakujem <3

Ono sú to také maličkosti, ale podľa mňa to do vzťahu veľa dá..
Napr tento rok sme k tomu pridali, že po siedmej večer už na telefóne nie sme, a venujeme sa jeden druhému..

A ďakujem, zatiaľ je všetko v poriadku, srdiečko už bije <3
Napíš svoj komentár