Current mood: fascinated
Category: Life

Stanley nemá rád, keď mu niekto hovorí veci, o ktorých už dávno vie. Lebo vie, že ten, čo mu ich hovorí, si myslí, že Stanley to nevie. Stanley myslí.

Stanley nechce počúvať stále dokola to isté. Niekto si myslí, že Stanley asi nič nevie a treba mu to hovoriť stále. Že je asi sprostý.

A pomalý. Ale Stanley je len flegmatik. Má veľa priateľov, pretože je dobrý poslucháč. Ten, čo sa ho snaží presviedčať, však nemá takmer žiadnych priateľov, lebo je cholerik. Nedokáže počúvať. Myslí si, že má vždy pravdu. Stanley je tak trochu tvrdohlavý, ale nepripúšťa si to.

Stanley dnes dostal správu. Bola plná zbytočných slov. Slov, ktoré Stanley musel prečítať, ale nedali mu nič nové, čo by obohatilo jeho mladý život. Stanley na správu odpovedal len s veľkou nechuťou.

Nevedel, čo napísať, ale nechcel vyzerať ako flegmatik, preto odpísal rovnaké, stále sa opakujúce, dvojzmyselné slová a primiešal do nich dokonca aj trochu sarkazmu. Nech cholerik vidí, že aj flegmatik vie byť pohotový.A že sa nebojí prejaviť svoj názor. Na prijímateľa pritom nemyslel. Písal len to, čo ho napadalo. Stanley píše rád.

Stanley si robil psychotest. Zistil, že je z väčšej časti flegmatik. Na jednej strane to znamená, že nemá takmer žiadne problémy, na druhej strane však zistil, že takmer nič nedokáže precítiť. Je chladnokrvný.

Napriek tomu by Stanley nechcel byť cholerikom. Nechcel by totiž byť ako adresát jeho správy. Stanley zistil, že ten adresát musí byť určite cholerik, pretože rád vnucuje Stanleymu svoje názory. Pritom sa tvári, že mu ich nevnucuje, ale len ich hovorí. Stanley to však nechce počúvať a nevie, ako to má dať dotyčnému najavo. Stanley je mierumilovný.

Stanley dokáže robiť veci načas. Nechápe, prečo to adresát-cholerik nedokáže, ale asi to bude preto, že je cholerik. Stanley je teda rád, že je flegmatik, aj keď to občas nerád dáva najavo.

Stanley by bol rád aj melancholikom. Chcel by byť totiž génius.

 Blog
Komentuj
 fotka
kemuro  14. 6. 2010 15:00
si môj herojín
 fotka
divinatoire  17. 6. 2010 00:23
výrazne príjemné nočné
Napíš svoj komentár