Je dosť epické, že práve ja budem písať blog na túto tému. Veď jej poriadne ani nerozumiem.. Ale..
Pred chvíľou som mala asi hodinkový rozhovor s jednou 20-ročnou kamarátkou. O vzťahoch. O chlapoch. Že oni sa síce sťažujú, že ženám sa nedá rozumieť, ale s porozumením ich pohlaviu je to podľa môjho názoru rovnako ťažké. Väčšinu času som počúvala o tom, ako hlúpo sa jeden dotyčný správal a krútila som nad tým hlavou. Mohol mať dievča, aj chcel, ale nakoniec prišiel na to, že vlastne nechce. A potom sa v ňom ozval egoizmus a dopadlo to.. egoisticky.

Samozrejme, každý chlap je iný. Nie všetci sú svine, ako si väčšina báb po rozchode/po zlomení srdca/len tak z princípu myslí.
No dajme si druhý príklad. Dotyčný vie, že je tu dievčina, ktorá o neho javí záujem. Z jeho strany to však také isté nie je. Tak ju občas namotká, občas zneistí a nakoniec skončí pri tom, že jej opisuje dokonalosť a krásu inej devy, do ktorej sa medzičasom stihol "zamilovať". Podľa mňa je to správny prístup, presne vďaka takýmto veciam si dievčina povie, že to nemá zmysel a postupne sa odľúbi. Dovolím si zasmiať sa: .

Vzájomne si staviame prekážky a lámeme srdcia naivne si mysliac, že robíme dobre pre druhého (niekde v zadnej časti mozgu však vieme, že myslíme len na seba).
Mám živý dôkaz, že láska je slepá ako patrón. Zamáva aj s najracionálnejšie uvažujúcim človekom.. čo potom, keď sa zamiluje niekto psychicky labilnejší?? Sodoma gomora, potoky sĺz, krik, hnev, láskavé slová, ľúbivé slová a potom zase smútok a plač.. Chlapec zničil skoro všetku lásku čo mala. Ktovie, či niekoho bude ešte tak ľúbiť. Bude, ale inak. S takouto jazvou na srdci zostane do konca života. A ona.. ona sa stará, aby neublížila jeho citom. Je to až choré, iracionálne, hlúpe! Nepochopiteľné pre človeka ktorý neľúbi. No o tomto to celé je.

Láska je všetko. Spojenie úúplne všetkých pocitov nachádzajúcich sa v našom srdci, aj tých neobjavených. Nielen preto som rada, že ju nemám. Zatiaľ. Ste prekvapení? Moje nervy, mám 16 rokov, môj psychický vývoj ide rýchlosťou svetla, emočne som najlabilnejšia za celý svoj doterajší aj nasledujúci život a do tohto celého by som mala pchať aj lásku? Radšej nie, ďakujem. Samozrejme, bola som zamilovaná, ak sa to dá tak povedať. Ani mňa to neobišlo, ale našťastie ma to aj prešlo.

V nasledujúcom odseku som odbočila od témy, môžete ho pokojne preskočiť, ale nechcela som to celé mazať, keď už som to raz vyprodukovala.

Ale mám taký pocit, že v dnešnej dobe nie sú ľudia spolu preto, že sa ľúbia, ale skôr preto, aby boli. Aby boli s niekým, komu môžu prejavovať fyzickú náklonnosť a tak ďalej. Určite je tu ešte viac dôvodov, ale absolútne sa mi nechce písať o takých primitívnych veciach. Každopádne, nesúhlasím. Keď už sa rozhodnem "vstúpiť s niekým do vzťahu" (strašne som to napísala, ako kebyže sa mi babka ide vydávať) tak od toho očakávam viac, ako len jéééj sme spolu.


Ok, späť k pôvodnej téme. Je to celé v podstate o tom, aká som šťastná, že nemusím riešiť veci typu: dneska mi neodpísal, je nejaký divný a podobne.. Stačia mi problémy bežnej stredoškoláčky, nieto ešte sa zaoberať niečím takýmto.
Samozrejme, je pekné, keď sú dvaja ľudia do seba zaľúbení a klape im to. Poznám aj také páry. Ale načo si budem ničiť nervy, no najmä srdce, keď viem, že to nikam nevedie? O pár rokov.. keď budem veľká.. budem bojovať, aj kebyže budem mať len minimálnu nádej. (Toto sú asi len vlažné sľuby môjho násťročného ja, ale tak si to predstavujem Nevykašlem sa na svoje srdce, nenechám ho v štichu, lebo už budeme predsa len trochu viac zohratí. Ja a moje srdce. Ktoré si teraz postavilo múrik, aby mohol byť v budúcnosti zbúraný niekým, kto za to bude stáť. Moje menej naivné ja sa hlási ku slovu a tvrdí, že určite nie všetci budú za to stáť a nájde sa veľa debilov, ktorí rozbijú múrik aj bez pomoci, ale.. aj ja môžem byť občas trochu naivná! Mám na to vek!


Je to nechutne dlhé, ak ste sa dostali až sem, gratulujem a zároveň dúfam, že vám to niečo dalo.. a nielen zobralo 5 minút života

 Blog
Komentuj
 fotka
scorpion4444  17. 11. 2013 13:34
raz sa isto zamiluješ a potom...


inak páči sa mi ten štýl ala holden caulfield
 fotka
aprilynne  17. 11. 2013 14:13
@scorpion4444 potom to skončí buď dobre alebo zle A ďakujem, aj keď som od neho ešte nič nečítala..
 fotka
scorpion4444  17. 11. 2013 14:22
@Aprilynne alebo ani tak, ani tak a zároven aj tak aj onak a nemas za co holden je hlavna postava v kto chytá v žite
 fotka
aprilynne  17. 11. 2013 14:37
@scorpion4444 potom som si to vygooglila aa zistila že kto to je :ehm: Na, preto som rada že momentálne mám od takýchto vecí pokoj
 fotka
sugy1  14. 12. 2013 21:00
toto je krásne!
 fotka
aprilynne  14. 12. 2013 21:09
@sugy1 ďakujem pekne.. cením si takúto pochvalu, najmä od teba
 fotka
sugy1  25. 2. 2015 01:08
JESUUUUUUUUUUUUS
JESUS JESUS JESUS
Napíš svoj komentár