Cvak cvak

cvak cvak cvak

Cvak cvak cvak cvak

Miestnosťou sa rozliehajú cvakavé zvuky.
Cvaky-cvak. Každý hryz sa počíta, je to ako kliatba. Koľkokrát si počas svojich životov zahrýzla do mäsa niekoho, komu si násilne vzala život, všetko sa to musí vrátiť naspať. Je to prosté - ako keď pretočíš pásku. Počítaj si, koľkokrát ti cvakajú zuby, to je miera utrpenia, ktorú si spôsobila. Nemôžeš sa posunúť ďalej, pokým žiješ s takým bremenom.

A tak mi cvakajú zuby. Už to trvá riadne dlho. Cítim emócie strachu, nespravodlivosti. Strašnej nespravodlivosti. Už sa vám niekedy v živote stalo niečo také, že ste nemohli uveriť, že sa to stalo? Že ste sa zamysleli nad tým ako svet funguje, že sa niečo také vôbec môže stať?
Zobudiť sa každé ráno do sveta, v ktorom nie ste osoba, ale tovar. Vaše vedomie sa akousi nešťastnou náhodou zaseklo v tele, ktoré je tu len na to aby sa použilo a zneužilo. Nehľadí sa na vaše potreby, vy ste tu na to aby ste upokojili potreby druhých, to je váš údel a inej cesty niet. Prečo sa mi to stalo? Kedy príde koniec? Vydržím to vôbec ešte?

Vychovávajú celé generácie na to, aby ich zjedli. Naozaj si myslia, že je to len tak? Že môžu vytvoriť toľko bolesti, zármutku a utrpenia a že sa to nikde nepodpíše? Že to zmizne ako prd vo vetre?

Oni asi nevedia. Neuvedomujú si, čo robia.

A tak mi cvakajú zuby, ešte vždy. Ešte stále som nesplatila svoj dlh. Budem teda čakať, prežijem ten strach, hnus a nespravodlivosť stále znovu a znovu, pretože mi nič iné neostáva.
Som útočník a som obeť.Všetko to násilie vykonávam sama na sebe a vykonám ho stále znovu a znovu.
Na jednu vec však už nikdy nezabudnem:

Každý

Hryz

Sa

Počíta

 Blog
Komentuj
 fotka
barky  22. 12. 2014 01:56
no veru zlate casy ked sa lovilo
 fotka
amikadze  30. 12. 2014 14:05
aha, @damaris @thrwtchr našla som niečo podobné tomu cvakaniu:

"Cow-killers and cow-eaters are condemned to rot in hell for as many thousands of years as there are for each hair on the body of every cow they eat from."
Sri Caitanya Caritamrita adi lila, Chapter 17, Verse 166
 fotka
maugly  30. 12. 2014 14:07
 fotka
thrwtchr  30. 12. 2014 14:44
To mi pride ako take trocha vyostrene podobenstvo, ci ako to nazvat. Ale kludne. Inak, ktovie (nevies)? Ako to bolo napr. s Ashokom a jemu podobnymi v Indii? Bolo to tak, ze prijal nabozensky system za svoj a potom zacal skrz to efektivne riesit prava ludi a "ich" dobytka a inych neludi? Lenze prv musel byt diktator .D Toto mi vedy a pod. vzdy pripomenu
 fotka
amikadze  30. 12. 2014 16:57
@thrwtchr vyostrené je to správne slovo, hej, ale aspoň k niečomu som sa dopátrala. nepočula som o Ashokovi ešte, idem na tom pracovať!
 fotka
tequila  12. 10. 2022 16:50
este si veganka? chcelo by to nejaky apdejt
Napíš svoj komentár